A-
A+

Svenskans succéhelg – vann dubbelt

Angelica Augustsson Zanotelli på Kalinka van de Nechtegaele i Helsingfors.
Angelica Augustsson Zanotelli på Kalinka van de Nechtegaele i Helsingfors.
RidsportTT

Hoppryttaren Angelica Augustsson Zanotelli hade en riktig succéhelg i Helsingfors. Först vann hon GP-hoppningen. Sedan tog hon även hem världscuptävlingen.

"Går nästan inte att förstå det. Vi är så otroligt glada", säger Augustsson Zanotelli.

Annons

Annons

I omhoppningen red svenskan felfritt på den tolvåriga märren Kalinka van de Nechtegaele. Hon var en dryg sekund snabbare än tvåan Gerrit Nieberg, Tyskland och ytterligare en knapp halv sekund före trean Janne F Meyer-Zimmernmann, också han från Tyskland.

Augustsson Zanotelli visade med Helsingforssegrarna att hon är tillbaka på allvar efter uppehållet hon tog när hon blev mamma.

"Jag värderar den här segern väldigt högt. Det betyder så mycket för hela mitt team. Det har varit mitt mål att ta mig tillbaka och med två segrar som de här får man det bekräftat", säger hon till Ridsportförbundet.

Det var också elva år sedan senast som hon vann i världscupen.

Augustsson Zanotelli hyllar sin häst efter dubbelsegern i Helsingfors.

"Hon är en speciell häst och man kommer väldigt nära den typen av hästar. Just att vinna deras förtroende är svårt och tar tid, så när man känner att man har nått fram är känslan speciell för det är en lång väg dit", säger hon.

"Jag hoppas och tror att det finns mycket i henne och vill göra henne så bra som möjligt och har kämpat så hårt för att det ska bli verklighet. En fantastisk dag är det".

Världscuptävlingen i Helsingfors är den andra efter Oslo förra helgen och den tredje går i Lyon nästa söndag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.