A-
A+

Svenskarna hyllar Italien: "Gjort allt bra"

Sju gånger i EM har Italien fått måljubla tillsammans. Arkivbild.
Sju gånger i EM har Italien fått måljubla tillsammans. Arkivbild.
FotbollGlasgow, TT:s utsände

Italien går in i åttondelsfinalen med tre raka segrar och har imponerat på många i EM.

Även på de svenska spelarna.

De har längtat efter det här och ser riktigt heta ut, säger Dejan Kulusevski.

Annons

Annons

Mattias Svanberg och Dejan Kulusevski är imponerade av Italien.
Mattias Svanberg och Dejan Kulusevski är imponerade av Italien.

Italien har vänt blad.

Efter att ha misslyckat att kvalificera sig till VM 2018 är landet nu återigen med i ett stort fotbollsmästerskap. Och EM har börjat på bästa sätt.

Premiärkvällen i Rom den 11 juni var en styrkedemonstration. Italien rivstartade och vann imponerande med 3–0 mot Turkiet. Man följde upp med att besegra Schweiz med samma siffror innan gruppspelet avslutades med 1–0 mot Wales.

"De vill vinna"

När den unga svensktrion, Mattias Svanberg, Alexander Isak och Dejan Kulusevski, fick frågan på en presskonferens tidigare i veckan om vilket lag som har imponerat mest i turneringen var svaret enhälligt: Italien.

De har gått ut på planen och visat att de vill vinna matchen. De har sprungit otroligt mycket för varandra och förhållit sig till laget och även gjort det bra individuellt. Jag säger inte att de har överpresterat... men de har gjort det väldigt bra som lag och individuellt, säger Mattias Svanberg, till vardags proffs i Serie A-klubben Bologna.

Juventusstjärnan Dejan Kulusevski fyller i:

Jag tror också att det hjälper mycket att de har spelat hemma. De får en helt annan aura. De har längtat efter det här och ser riktigt heta ut, säger han.

Italien vann grupp A och ställs på lördag kväll mot Österrike på Wembley i London. Italienarna går in i åttondelsfinalen som favoriter och som ett av turneringens bästa offensiva lag. I vanliga fall brukar det vara defensiven laget förlitar sig på, men med sju gjorda mål och noll insläppta har spelet i båda riktningarna lagt grunden.

De har förlitat sig mycket på defensiven tidigare, men nu kanske de har lite mer bidragande spelare offensivt. De har väl tänkt att om vi kan göra mer mål än motståndarna så spelar det ingen roll om vi släpper in något. Men samtidigt har de inte släppt in något... De har gjort allt bra, säger Mattias Svanberg.

Annons

Annons

Rutinen viktig

I mittbackslåset huserar dock – som så många gånger förr – Juventusduon Leonardo Bonucci, 34, och Giorgio Chiellini, 36. Två spelare som lagkamraten i klubblaget, Dejan Kulusevski, har bra koll på.

Det är viktigt att ha en mix av unga hungriga spelare men också experter som Bonucci och Chiellini som har spelat det här spelet länge. De vet hur det är att spela med press och man känner sig mycket tryggare när man spelar dem, säger han.

När det kommer till att leda på planen kompletterar duon varandra på olika sätt, enligt svensken.

Bonucci är en som alltid vill att du har koll. Slarvar du en gång får du höra det. Chiellini försöker hela tiden hylla dig och få upp ditt självförtroende.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!