A-
A+

Svenskor på Augusta igen: "Vill alltid vinna"

Linn Grant är en av fyra svenskor i Augusta National. Arkivbild.
Linn Grant är en av fyra svenskor i Augusta National. Arkivbild.
GolfTT

Linn Grant är en av fyra svenskor i den andra upplagan av Augusta National Women's Amateur.

Och målsättningen är hög.

Jag vill alltid vinna, det är min inställning när jag tävlar, säger den 21-åriga golfaren.

Annons

Annons

Det är inte bara tomma ord som kommer från Linn Grants mun inför amatörtävlingen som avslutas med en runda på mytomspunna Augusta National i Georgia. Grant, rankad tvåa i världen bland amatörer, har spelat fyra tävlingar på collegenivå hittills i år. Facit: tre segrar och en andraplats.

Det är klart att det ger självförtroende, men Augusta är snäppet vassare än de tävlingar jag har spelat hittills. Det blir kul att se var jag står med det spel jag har nu, säger Grant, som pluggar på Arizona State University.

Linn Grant har sällskap av Ingrid Lindblad, Maja Stark och Beatrice Wallin i tävlingen som avgörs för andra gången. Fjolårets upplaga blev inställd på grund av pandemin, men nu är den tillbaka som en aptitretare inför herrarnas majorpremiär i The Masters på Augusta National.

Svenska framtidshopp

Den unga blågula kvartetten, som i somras tog tredje raka guldet i lag-EM, ger svensk golf framtidstro och de har redan visat att de håller måttet i konkurrens med de allra bästa proffsen. I US Open i december fick alla fyra chansen i samma major och Grant låg tvåa halvvägs, fick testa hur det känns att gå i ledarbollen, men föll tillbaka till delad 23:e plats till slut.

Jag lärde mig jättemycket från den tävlingen, säger hon.

I den första upplagan av Augusta National Women's Amateur, som bröt ny mark när damer för första gången tävlade på den konservativa klubben, missade Linn Grant däremot kvalgränsen. Nu finns läge att ta revansch och sannolikt är det hennes sista möjlighet att spela tävlingen – innan året är slut räknar hon med att bli proffs.

Jag åker tillbaka till Arizona i augusti men ska försöka kvala in till LPGA-touren i oktober–november. Går det som det borde då blir jag inte kvar på college.

Annons

Annons

"Greenerna kluriga"

De två första rundorna spelas på närliggande Champions Retreat onsdag–torsdag, sedan får samtliga testa ett inspelsvarv på Augusta på fredagen innan de som har klarat "cutten" får spela det avgörande varvet där på lördagen.

Tävlingen är generellt sett väldigt bra arrangerad, det är nästan lite majorkänsla. Banan trodde jag nog skulle vara lite mer utmanande från tee, men det är greenerna och greenområdena som är det kluriga, säger Grant.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!