A-
A+

Svenskorna hoppas få spela ihop i Solheim Cup

Anna Nordqvist är en av två svenskor i Solheim Cup. Arkivbild.
Anna Nordqvist är en av två svenskor i Solheim Cup. Arkivbild.
GolfToledo, Ohio, TT:s utsände

Anna Nordqvist och Madelene Sagström kommer till Solheim Cup som två av de allra hetaste spelarna i världen. Och de får gärna chansen att spela tillsammans.

Det vore jättekul med en svenskboll, säger Nordqvist.

Annons

Annons

Det är två ruggigt formstarka golfsvenskor som på amerikansk bortamark ska försöka hjälpa till att försvara Europas Solheim Cup-seger från 2019. Anna Nordqvist tog karriärens tredje majortitel i British Open häromveckan, med Madelene Sagström på delad andraplats.

Under onsdagens inspelsrunda i den starka solen och vinden på Inverness Club i Toledo, Ohio, spelade Nordqvist och Sagström inte tillsammans. Men det kan ändå mycket väl bli så att Europas kapten Catriona Matthew sätter ihop ett helsvenskt par när allvaret börjar i helgen.

Jag kan tänka mig att det i så fall blir i en bästboll. Sedan skulle jag nog tro att jag kanske får spela med någon rookie också, säger rutinerade Nordqvist till TT inför sin sjunde raka Solheim Cup.

"Jättehäftigt"

Sagström debuterade för fyra år sedan och gör nu sitt andra framträdande.

Det skulle vara jättehäftigt att få spela med Anna, vi har kommit varandra väldigt nära, framför allt under det senaste året med både OS och att vi varit på många tävlingar ihop, säger hon.

Precis som Nordqvist utesluter hon mer eller mindre chansen att svenskorna får spela en foursome ihop.

Där sätter hon (Matthew) nog ihop spelare som spelar lite mer lika varandra, säger den mer långtslående Sagström.

Annons

Annons

Drama senast

Den senaste upplagan av Solheim Cup var högdramatisk och fick en sagolik upplösning när Suzann Pettersen avgjorde till Europas fördel, med det som också var den norska stjärnans allra sista putt i karriären. Nu är Pettersen en av de europeiska vicekaptenerna när USA jagar revansch för nederlaget på Gleneagles.

Europa har bara vunnit Solheim Cup på bortaplan en gång, 2013. Nu väntar dessutom så gott som enbart amerikanska fans bland de runt 30 000 åskådarna när spelet inleds på lördag.

Det är klart att man vill ha publikstödet på sin sida, men vi är förberedda och vet vad som kommer att hända. Vi har ett superstarkt lag och framför allt tror jag att vi har lagkänslan, jag vet att amerikanskorna har lite mer individualistiska spelare, säger Sagström.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!