A-
A+

Sverige äntligen sjukdomsfritt: "Peppar, peppar"

Sveriges landslagschef Anders Byström. Arkivbild.
Sveriges landslagschef Anders Byström. Arkivbild.
SkidorTT:s utsände, Val Müstair

Peppar, peppar, ta i trä.

Inför premiären av Tour de Ski är åkarna i det svenska landslaget krya – så har det inte varit under inledningen av säsongen.

Vi hade en helt sjuk sjukdomsbild, säger landslagschef Anders Byström.

Annons

Annons

Byström syftar framför allt på den senaste världscuptävlingen i Davos då den ena svenska skidåkaren efter den andra saknades.

Men det är ingen som är sjuk vad jag känner till nu, alla är på gång, säger Byström om åkarna som ska tävla på Tour de Ski och de som ska åka skandinaviska cupen.
Det känns mycket mer positivt nu jämfört med för två veckor sedan.

Det norska landslaget har inför Tour de Ski infört hårdare restriktioner, där åkarna kommer coronatestas flera gånger under touren. Dessutom kommer de att delas in i grupper, skriver NTB.

Även Sverige har vidtagit extra åtgärder.

"Har skärpt till det"

Vi har skärpt till det, vi gjorde det efter Lillehammer då vi fick någon som blev sjuk, då gjorde vi ganska starka tilltag med egen matsal, munskydd inomhus och vi har tänkt på det när vi bokar boende, att försöka glesa så mycket som det går, säger Byström.
Det är inte möjligt med enkelrum för alla, dels är det för dyrt och dels finns det inte rum här i Val Müstair. Men vi påminde i går (läs: torsdag) på mötet att det är allas eget ansvar, allt från att tvätta händerna och hålla avstånd till folk som inte tillhör gruppen.

Innan avfärd till Alperna skickade landslagsledningen även med ett tydligt budskap till åkarna.

Annons

Annons

Karlsson: Peppar, peppar

Innan vi åkte hit hade vi de tre sista dygnen som regel att man skulle isolera sig själv, så långt det är möjligt, men det är klart att man inte kan hålla sig ifrån sin närmaste familj, säger Byström.
Det känns lite tråkigt att vara tillbaka i det där, men vi vill inte ta några risker inför VM.

En som har klarat sig, så här långt, är Frida Karlsson.

Det har varit mycket sjukdomar ute i samhället, jag har försökt hålla mig väldigt isolerad. Peppar, peppar, hela laget har varit sjuka utom jag, säger hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.