-
+

Sverige firade VM-semifinal med sång och dans

Svenskt jubel efter kvartsfinalsegern i Kairo.
Svenskt jubel efter kvartsfinalsegern i Kairo.
HandbollTT

Lite sång, lite dans – men det stora firandet får vänta.

Sverige har mer att uträtta i VM.

Det är inget större firande, men vi njuter absolut, säger Lucas Pellas.

Annons

Annons

Stockholmaren använde ord som "eufori" och "overkligt" för att beskriva känslorna när det hade sjunkit in att han och Blågult ska spela VM-semifinal mot Frankrike.

Dit riktas också fokus snart.

Det gäller att städa undan kvartsfinalkrossen mot Qatar och blicka framåt.

Vi sjunger lite i omklädningsrummet, dansar lite i omklädningsrummet, sjunger på bussen på vägen hem. Men klockan är ganska mycket här (23.40 lokal tid när laget lämnade arenan) och vi åker hem, käkar lite och njuter av själva vinsten på hotellrummet. Det är inget större firande, men vi njuter absolut, sade åttamålsskytten Lukas Pellas efter segern.
Vi måste få njuta och leva i nuet här i kväll. Sedan när man vaknar upp är det en ny match (att fokusera på), vi har varit väldigt bra hela turneringen på att släppa det som varit och gå vidare.

"Salig blandning"

Det är ett unikt handbollsmästerskap som pågår i Egypten. Coronareglerna gör att det knappt finns några åskådare på läktarna i den stora arenan i Kairo, där Sverige har spelat alla matcher, och inga svenska fans finns det heller att fira med.

Men en hel del blågul musik blir det i alla fall i omklädningsrummet efter vinsterna.

Det är mycket svenska låtar faktiskt, det tycker jag är både bra och dåligt om jag får säga det själv, sade 25-årige Pellas efter onsdagskvällens seger.
Nu hör jag "Oslagbara" från omklädningsrummet, med Magnus Uggla. Alla har fått önska två låtar så det är en salig blandning.

Oslagbara är också Sverige så här långt i VM. Ja, faktiskt ända sedan Glenn Solberg gjorde sina första matcher som förbundskapten i EM-kvalet i november.

Annons

Annons

"Höjer varandra"

I semifinalen mot Frankrike talar en hel del för att den sviten kan spricka, men det är knappast en nackdel att Sverige fick en enkel resa mot Qatar samtidigt som fransmännen fick slita hårt och spela förlängning mot Ungern i sin kvartsfinal.

Och även om Sverige är underdog känner spelarna sig allt annat än slagna på förhand.

Vi har haft en otroligt bra mental inställning hela tiden, haft ett lugn i situationer där det kunde ha blivit otroligt stressat. Alla går runt och höjer varandra, säger Pellas.

Kanske kommer Magnus Uggla dåna ännu högre i Kairostadions katakomber på fredagskvällen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss