A-
A+

Sverige förlorade nyckelmatch mot Ukraina

Sverige förlorade mot Ukraina. Arkivbild.
Sverige förlorade mot Ukraina. Arkivbild.
VolleybollTT

Sverige förlorade den fjärde gruppspelsmatchen och missade chansen att redan i den fjärde gruppspelsmatchen säkra en plats i en historisk åttondelsfinal. Men hoppet lever än.

Vi har inte gett upp ännu, säger Sveriges Alexandra Lazic.

Annons

Annons

Sverige har aldrig tidigare tagit sig till slutspel i ett EM, i matchen mot Ukraina hade man chansen att säkra en historisk åttondelsfinal. I kvalet till EM besegrade man just Ukraina.

Ukraina är ett lag vi vunnit mot två gånger i kvalet. Men de har verkligen uppgraderat några spelare och de hade bra koll på oss, säger Alexandra Lazic.

Det första setet gick dock till Ukraina. En ojämn svensk start gav ukrainskorna momentum som bar fram dem till 23–25.

Inte heller i det andra setet kom Sverige till sin rätt. Anfallsspelet fungerade inte alls och de egna misstagen radade upp sig. Ukraina kunde ta hem det andra setet med klara 17–25.

Sverige vände som bekant hela matchen mot Finland och vann premiärmatchen med 3–2, och man vände även underläge i samtliga set mot Rumänien. Men den här gången kom aldrig vändningen och Ukraina kunde ta hem matchen i tre raka set efter 20–25 i det tredje.

De spelade en fantastiskt bra match. Samtidigt var de lediga i går och vi var kanske lite trötta. Men de höll verkligen världsklass, säger Alexandra Lazic.

Chansen till en plats i åttondelsfinalen är inte borta än, men vägen dit blir lite längre. I den sista gruppspelsmatchen väntar Nederländerna, som just nu är rankat åttonde i världen.

Det är ett otroligt bra lag som är mycket mer vana vid sådana här matcher än vi, och de har en väldigt bred trupp. Samtidigt så visade vi mot Turkiet att vi kan hänga med i svängarna även mot de bästa.

Om Sverige inte lyckas med ytterligare en skräll blir det en tajt uppgörelse där andra resultat måste gå Sveriges väg.

Vi har inte gett upp ännu, det är en plats kvar. Det kommer inte bli lätt men det beror lite på hur de andra spelar också.

För att Sverige ska vara säkra på att få spela åttondelsfinal måste man antingen vinna mot Nederländerna eller så måste Rumänien förlora en av sina två återstående matcher.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!