Sverige krossade Italien: "Vi har chansen"

Sveriges Gustav Henriksson näst längst till höger har gjort 3–0 och grattas av Pontus Almqvist (11) och Eric Kahl (5) i Kalmar.
Sveriges Gustav Henriksson näst längst till höger har gjort 3–0 och grattas av Pontus Almqvist (11) och Eric Kahl (5) i Kalmar.
FotbollTT

Sveriges U21-landslag studsade tillbaka från förlusten mot Island.

Italien krossades med hela 3–0 i EM-kvalet.

Vi gör en fruktansvärt bra match och förtjänar tre poäng, säger mittbacken och målskytten Gustav Henriksson till C More.

Annons

Annons

Efter 0–1-förlusten mot Island i fredags såg Sveriges chanser att kvalificera sig för U21-EM i princip ut att vara över. Men mot Italien, tvåa i kvalgruppen, kom på tisdagskvällen en chockartad vinst med hela 3–0.

Vi försvarar oss som vi ska göra. De kommer inte till mycket lägen alls, säger mittbacken Gustav Henriksson till C More.

Elfsborgsspelaren Henriksson gjorde Sveriges tredje mål i början av andra halvlek. Innan dess, i första halvlek, hade IFK Norrköpings-talangen Pontus Almqvist gjort de två första målen efter förödande snabba omställningar.

Vi vet hur bra vi är. Vi gör ingen bra match mot Island, den ska vi vinna egentligen. Vi möter Italien som är ett riktigt bra lag. Det är inte många lag som vinner mot Italien med 3–0, säger Henriksson.

Sverige har nu fyra poäng upp till Italien på andraplats.

Vi har fortfarande chansen och den ska vi ta, säger Henriksson.

Det återstår fyra matcher för Sverige att spela i kvalet.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons