A-
A+

Sverige OS-genrepar mot Danmark

Damkronorna OS-genrepar mot Danmark den 25 januari. Arkivbild.
Damkronorna OS-genrepar mot Danmark den 25 januari. Arkivbild.
IshockeyTT

Damkronorna spelar en landskamp mot Danmark före OS medan Tre Kronor hoppas kunna genomföra en inofficiell träningsmatch på plats i Peking.

Svenska ishockeyförbundet jobbar dessutom frenetiskt för att de spelare som flyttat hem från NHL under hösten ska kunna tas ut till OS.

Annons

Annons

Damkronorna ska ha ett kort träningsläger i skånska Jonstorp före avresan till Peking och möter därefter den kommande OS-motståndaren Danmark den 25 januari som genrep.

Spelarna samlas den 23:e och har ett kortare läger, möter Danmark och flyger till OS från Köpenhamn den 27:e. Att vi har valt Jonstorp beror på att de har en mindre rink där, säger Svenska ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom.

OS-turneringen spelas på rinkar med NHL-mått både på herr- och damsidan.

KHL-spelare på läger

Tre Kronor hinner inte samlas med hela sin trupp för något läger inför avresan då SHL inte gör OS-uppehåll. Däremot gör KHL uppehåll den 23 januari och de spelare som tas ut därifrån kommer att få träna tillsammans i Sverige.

Förmodligen blir det i Södertälje, säger Östblom.

Tre Kronor hoppas kunna spela en inofficiell träningsmatch på plats i Peking. Inga officiella träningsmatcher är tillåtna i OS-bubblan.

Det har varit lite prat om att ha kombinerade träningar med andra lag, men vi får se, säger Östblom.

Annons

Annons

"Vi är positiva"

Samtidigt jobbar förbundet inför Tre Kronors OS-uttagning den 21 januari med att kunna utöka sin så kallade "long list" inför spelen. Tidigt i höstas var hockeynationerna tvungen att anmäla en lista på aktuella namn. Spelare som inte är med på listan är inte uttagningsbara.

Men i Sveriges fall har spelare som exempelvis Dmytro Timashov, Brynäs succéforward som togs ut till Channel One Cup, Pontus Åberg, Timrå, och William Eklund, Djurgården, flyttat hem från NHL under hösten och behöver kompletteras till listan för att bli OS-aktuella.

Utan att kommentera några namn säger Östblom:

Vi jobbar med det och tror att det kommer att fungera, vi är positiva. Vi har fått information om vad vi behöver göra och det är en hel del byråkrati, men får vi till den och visumfrågorna så ska det kunna fungera.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.