-
+

Sverige på väg mot rekord-VM

Sebastian Samuelsson har ett silver (jaktstart) och ett brons (mixedstafett) i VM så här långt. Distansen innebär en ny chans till medalj.
Sebastian Samuelsson har ett silver (jaktstart) och ett brons (mixedstafett) i VM så här långt. Distansen innebär en ny chans till medalj.
SkidskyttePokljuka, TT:s utsända

Rekordsäsongen har de redan fixat. Rekord-VM:et – fem medaljer i Ruhpolding 2012 – kan snart vara överskridet även det.

Närmaste chansen: herrarnas distanslopp i eftermiddag.

Jag tycker att jag har samlat ihop till en medalj i distans, säger Sebastian Samuelsson.

Annons

Annons

De svenska skidskyttarna står för ett succé-VM i slovenska Pokljuka. Brons i mixedstafetten har följts upp med Martin Ponsiluomas guld i sprint och silvermedaljerna till Sebastian Samuelsson (jaktstart) och Hanna Öberg (distans).

Fyra medaljer var också facit under OS i Pyeongchang, men den bästa medaljskörden skedde under VM i Ruhpolding 2012. Då tog Sverige fem medaljer fördelat på varsina silver till Carl Johan Bergman och Björn Ferry samt brons till Bergman, Fredrik Lindström och Helena Ekholm.

Inget guld den gången alltså.

Inte? Ja men då tycker jag att vi är förbi redan, det var ju bra, säger Sebastian Samuelsson skämtsamt.

"Borde stanna upp"

Nej, men det är lätt att tycka att det går bra hela tiden och att vi plockar in medaljer och man reflekterar inte så mycket över det. Jag tycker att man borde stanna upp och göra det, för det är fantastiskt bra och inget vi är bortskämda med. Det gäller att njuta av det så länge det varar.

Distansloppet är en bra chans för en ny svensk medalj, sett till hur Samuelssons form har sett ut under säsongen och framför allt på VM. Han har också två fjärdeplatser i distans från OS 2018 och VM 2019.

Jag tycker att jag börjar samla ihop till en medalj i distans så jag hoppas att jag ska få komma ut med fullt fokus i morgon. Då tror jag att det kan bli jättebra. Det är ju som en skyttetävling och det gäller att förmodligen ha 20 träff, kanske 19 om man ska ta en medalj.

Annons

Annons

Många chanser kvar

Som uppladdning fick herrarna se damernas distanslopp avgöras, där Hanna Öberg studsade tillbaka efter några tunga dagar och tog silvermedaljen.

Vi har haft en bra start och det har flutit på hela tiden. Nu fick Hanna visa vad hon kan så det känns kul att hela laget får lyckas. Vi har många bra rejs framöver, det blir kul, säger Martin Ponsiluoma.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss