A-
A+

Sveriges EM-öde i Norges händer: "Det värsta"

Linn Blohm.
Linn Blohm.
HandbollLjubljana, TT:s utsända

Sverige har inte semifinalplatsen i egna händer i handbolls-EM. Att vänta på andra resultat kommer att bli en pärs för nerverna. I alla fall för Linn Blohm.

Ja, det är det värsta!

Annons

Annons

Sveriges EM-öde är fortfarande inte avgjort och kommer inte heller att vara det när laget spelat sin sista match i mellanrundan, mot Kroatien på onsdag. Efter förlust mot Norge och Danmark måste resultaten gå Sveriges väg.

Nu får Slovenien vinna före oss sedan ska vi se till att vinna. Sedan blir det väldigt nervöst på kvällen och hoppas att Norge slår Danmark, säger Linn Blohm.

Alla matcher i den sista omgången av mellanrundan spelas samma dag. Slovenien inleder mot Ungern, följt av Kroatien–Sverige och till sist Norge–Danmark. Sverige kan slås ur EM även om de två första matcherna går lagets väg, om Danmark slår Norge.

Enligt Blohm är det mer nervöst att vänta på att en annan match ska spelas än att själv spela.

Ja, det är det värsta! Det var samma förra mästerskapet. Då sitter man bara och är nervös, säger hon.

Känns inombords

Hon får medhåll från förbundskapten Tomas Axnér.

Det är klart att det kommer att vara nervöst. Men vi jobbar mycket med acceptans och 'att det vi inte kan påverka, det påverkar vi inte', säger Axnér och fortsätter:
Men det är klart att alla känner något inombords, men generellt sett är de extremt bra på att acceptera saker i det här laget.

En lösning på problemet skulle kunna vara att spela alla matcher samtidigt. Men till skillnad från fotbollen, kryllar det inte direkt av handbollshallar som klarar kraven för ett mästerskap.

Det blir väldigt svårt att få till, tror jag, säger Blohm och konstaterar att det svenska laget har sig själva att skylla.
Hade vi vunnit mot Danmark hade vi sluppit den här situationen.

Annons

Annons

Inga läggmatcher

Men att de andra lagen skulle lägga sig och förstöra för Sverige är inte troligt. Slovenien har allt att spela för i den sista matchen. Seger mot Ungern samtidigt som Sverige och Danmark förlorar skulle betyda semifinal på hemmaplan.

Att EM-favoriten Norge skulle ställa in skorna mot Danmark är det inte heller någon som tror på. Frankrike ser nämligen ut att vinna den andra gruppen och blir därmed semifinalmotståndare för grupptvåan i Sveriges grupp.

De (Norge) vill garanterat inte ha Frankrike. De har otroligt mycket att spela för och kommer gå in med allt. Oavsett vet jag att de hade gått in med allt, så ingen spekulation kring något annat. Det blir en extra morot för dem. Slovenien likaså och det är väldigt positivt, säger Linn Blohm.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.