A-
A+

Sveriges Radio tog hem Prix Europa

Cilla Benkö är vd på Sveriges Radio. Arkivbild.
Cilla Benkö är vd på Sveriges Radio. Arkivbild.
MedierTT

När det stora europeiska mediepriset Prix Europa delades ut i Berlin vann Sveriges Radio Dramas produktion "Före-Efter: Anna Lind 2003" i kategorin Audio Drama.

"Att vinna ett pris för en produktion som skildrar en viktig vändpunkt i vår samtidshistoria känns otroligt hedrande. Det visar på den kraft som radiodrama har att beröra människor, inte bara i Sverige utan i hela Europa", säger Samuel Sjöblom, en av seriens producenter och som tog emot priset på fredagskvällen, i ett pressmeddelande.

Cilla Benkö, vd på Sveriges Radio, säger:

"Ett jättestort grattis till alla på Sveriges Radio Drama och alla som jobbade med Före-Efter-serien om mordet på Anna Lind. En tragisk händelse skildrad på ett nytt sätt som verkligen många lyssnare tagit till sig och uppskattat. Det är otroligt roligt att Före-Efter blivit så framgångsrikt och visar hur det går att förnya dramagenren inom radio".

Dessutom gick ett hedersomnämnande i dramakategorin till SR:s "Nobeldrama 2022: Ernaux' flickor", något som Cilla Benkö tycker visar på bredden i SR:s dramaavdelning.

Priserna delades ut i Berlins Rotes Rathaus.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.