A-
A+

Sveriges sista pusselbitar på plats inför VM

Norges Lisa-Marie Utland och Sveriges Magdalena Eriksson under en landskamp i Kalmar 2021. Arkivbild.
Norges Lisa-Marie Utland och Sveriges Magdalena Eriksson under en landskamp i Kalmar 2021. Arkivbild.
FotbollTT

De sista pusselbitarna är lagda inför sommarens VM i fotboll.

Sverige avslutar våren med två hemmalandskamper, mot Danmark respektive Norge.

"Det känns väldigt roligt att vi i april får spela två bra landskamper på hemmaplan", säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson.

Annons

Annons

Landskamperna mot Danmark och Norge blir de svenska fotbollsdamernas sista innan laget reser till andra sidan jorden i början av juli, för sommarens VM i Australien och Nya Zeeland.

Matchen mot Danmark spelas på Eleda stadion i Malmö den 7 april innan landslagsfönstret avslutas med match mot Norge på Gamla Ullevi den 11 april.

Därmed är planeringen inför mästerskapet i princip satt. Sedan tidigare var det klart att Sverige möter Kina i spanska Marbella den 16 februari, och Tyskland i Duisburg fem dagar senare.

"Danmark och Norge är två bra motståndare som vi nu får möjlighet att matchas mot inför VM. Det blir två intressanta nordiska drabbningar och extra roligt känns det att få spela i både Malmö och Göteborg – att sista samlingen inför VM blir på hemmaplan inför våra fantastiska supportrar", säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson till Svenska fotbollförbundets hemsida.

"Det känns väldigt skönt att hela vårens planering är klar och att vi helt kan fokusera på våra förberedelser inför matcherna och VM."

Fotbolls-VM avgörs 20 juli–20 augusti. Sverige inleder mästerskapet mot Sydafrika i Wellington den 23 juli. I gruppen spelar också Italien och Argentina.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.