-
+

SVT satsar på nordiskt drama

'Exit' är en av de nordiska serier som får premiär i vår. Pressbild.
"Exit" är en av de nordiska serier som får premiär i vår. Pressbild.
NöjeTT

Annons

Annons

En rad nya serier får premiär i vår, när SVT storsatsar på nordiskt drama. Andra säsongen av norska "Exit" visas från den 6 mars och norska komediserien "Kvinnor och cava" introduceras.

Danska "Var ligger Løkken?" skildrar en kock och en matkritiker vars resa till Provence ställs in på grund av corona, och finska "Peace of my heart" följer två socialarbetare i Helsingforsområdet. Isländska "Gullregn" utspelas i en förort till Reykjavik, medan den svenska dramathrillern "Snöänglar", som får premiär 28 mars, handlar om familj, hemligheter och föräldraskap.

De nordiska public service-bolagen samarbetar kring vuxendrama genom projektet Nordic 12. I höstas startade också samarbetet Nordic 14, som ska ge barn från förskolan till gymnasiet tillgång till fjorton stora serier från hela Norden.

"Responsen vi får från publiken är att de vill se ännu mer nordiskt drama. Samarbetet mellan de nordiska public service-bolagen har gjort detta möjligt, och resultatet är fantastiskt: en rad modiga, nyskapande serier som också har förmågan att binda samman de nordiska länderna över olika språk och generationer", säger Hanna Stjärne, vd för SVT, i ett pressmeddelande.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss