A-
A+

Swedish House Mafia-låt blir symfoni

Axwell, Steve Angello och Sebastian Ingrosso i Swedish House Mafia ska släppa en orkestral version av sin hitlåt 'One' från 2010. Pressbild.
Axwell, Steve Angello och Sebastian Ingrosso i Swedish House Mafia ska släppa en orkestral version av sin hitlåt "One" från 2010. Pressbild.
MusikTT

Annons

Annons

Kompositören Jacob Mühlrad har förvandlat en dansgolvshit till symfoni. Arkivbild.
Kompositören Jacob Mühlrad har förvandlat en dansgolvshit till symfoni. Arkivbild.

Swedish House Mafia ska ta sin megahit "One" från 2010 från dansgolvet in i konsertlokalen. I ett samarbete med kompositören Jacob Mühlrad blir låten nu symfoni.

"När vi först skapade "One" skapade vi den som en orkester, varje ljud och ton spelade sin roll och hade sin plats i stycket. För nästan tre år sedan började vi ett samtal med Jacob Mühlrad för att se hur det skulle låta i hans värld", skriver gruppen på Instagram.

Jacob Mühlrad hör till Sveriges mest välrenommerade unga klassiska kompositörer och hans verk är har framförts av ett antal symfoniorkestrar internationellt. Han har tidigare samarbetat artister som Eva Dahlgren och Silvana Imam.

"Jag kände mig väldigt inspirerad och ärad när jag fick uppdraget. Min utgångspunkt när jag skrev ”One Symphony” var att använda den vackra enkelheten i huvudmelodin som var skriven i en nedåtgående skala", säger Jacob Mühlrad på Instagram.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.