Systrarna Öberg på pallen i jaktstarten

Tiril Eckhoff tog hem jaktstarten och fick sällskap på pallen av Elvira och Hanna Öberg.
Tiril Eckhoff tog hem jaktstarten och fick sällskap på pallen av Elvira och Hanna Öberg.
SkidskytteTT

Den svenska skidskyttesuccén fortsätter.

Hanna Öberg blev tvåa i jaktstarten i Hochfilzen medan lillasyster Elvira Öberg knep tredjeplatsen efter en dramatisk spurtuppgörelse.

Jag tror att alla är livrädda för Elvira i en spurt nu, säger Hanna Öberg.

Annons

Annons

Annons

Annons

Systrarna Elvira och Hanna Öberg hade ett fint utgångsläge inför lördagens jaktstart där de startade femma och sexa med två sekunders mellanrum.

Det blev en svensk-norsk kamp om pallplatserna där Sverige till sist knep både andra- och tredjeplatsen.

Jag är jättenöjd, det var en väldigt rolig tävling och det var ju tajt hela vägen. Jag kände att jag var lite försiktig i den första serien. Jag ville så gärna träffa, sedan insåg jag att så här ska jag inte göra, säger Hanna Öberg.

"Jag njöt"

Fem fullträffar i det avslutande stående skyttet banade väg för den fina placeringen.

När jag kom in till sista såg jag att de andra i Elviras grupp bommade. Jag njöt av att stå på skjutvallen, det var nog höjdpunkten på dagens lopp för min del, säger hon.

I mål kunde hon sedan se hur lillasyster Elvira Öberg knäckte norskan Ingrid Landmark Tandrevold på upploppet och tog tredjeplatsen.

Det är jättekul. Vi kör ändå ihop litegrann i dag och kan hjälpa varandra. Sedan får vi båda visa upp våra största styrkor. Jag i sista skyttet och hon i sin sjukt vassa avslutning. Hon har verkligen ett vapen där.

Annons

Annons

"Alla är trötta"

Elvira Öberg, som därmed säkrade sin tredje individuella topp tre-placering i världscupen den här säsongen, var nöjd över att få dela pall med storasyster.

Det är kul, vi har tränat otroligt mycket tillsammans de senaste åren och att få lyckas tillsammans gör det ännu roligare, säger hon.

Norskan Tiril Eckhoff höll för favorittrycket och tog hem tävlingen.

Nu är det bara att ladda om för söndagens masstart, som får avsluta tävlingsåret 2020.

Masstart är alltid spännande. Det är lite längre än i dag och alla är trötta. Nu blir det fullt fokus på återhämtning, det kommer vara en tuff tävling, säger Elvira Öberg.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons