A-
A+

Tabubelagd kinesisk kärlek ställs ut på nytt

Hemlig kärlek i Kina utforskas i utställningen 'Secret love', som visas på Gustav Adolfs torg i Stockholm i sommar. Pressbild
Hemlig kärlek i Kina utforskas i utställningen "Secret love", som visas på Gustav Adolfs torg i Stockholm i sommar. Pressbild
KulturTT

Annons

Annons

Fyra kinesiska konstnärer utforskar identitet, sexualitet och normer i utställningen "Secret love", som visas på Gustav Adolfs torg i Stockholm 26 juli–27 augusti.

Om utställningens namn låter bekant beror det på att den visats i huvudstaden tidigare, 2012 på Östasiatiska museet närmare bestämt.

"I Kina har en lika omvälvande som snabb ekonomisk utveckling ägt rum de senaste decennierna, med genomgripande samhällsförändringar som följd. Fokus på individen har ökat, traditionella synsätt och värderingar har förändrats. Det är en utveckling som återspeglas i bildkonsten", säger Si Han, intendent på Östasiatiska museet och curator för utställningen, i ett pressmeddelande.

Drygt femtio konstverk förvärvades från utställningen som i dag är en del av myndigheten Världskulturmuseernas samling. På Gustav Adolfs torg, som i sommar har byggts om till en kulturell mötesplats, visas ett urval ur samlingen av konstnärerna Yang Guowei, Jiang Qigu, Xiyadie och Wang Zi.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!