A-
A+

Tafsanklagelse mot Eneroth utredd – utan åtgärd

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). Arkivbild.
Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). Arkivbild.
PolitikTT

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) anklagas för att ha tafsat på en kvinna under partiets kongress i Göteborg nyligen, uppger Aftonbladet. Eneroths hemmadistrikt har utrett saken och kommer inte att gå vidare, skriver distriktet till TT.

Annons

Annons

"Vi tar alltid den här typen av anklagelser på allvar. Händelsen hanterades dagen efter den inträffade. Partiet och partidistriktet har haft samtal med de inblandade och har en bra bild av vad som skett. Någon vidare utredning av händelsen är inte aktuell." skriver Otto Berglund, förste ombudsman i partidistriktet i ett mejl till TT.

"Beklagar"

Eneroth säger att han har bett kvinnan om ursäkt och beklagar att det han gjorde uppfattades som opassande. Han beskriver händelsen som att han lade handen på ryggen på henne.

"Jag beklagar verkligen om jag utsatt en person för obehag. Det har aldrig varit min avsikt. Detta har jag också framfört till henne”.

Det skriver Eneroth i en sms-kommentar till Aftonbladet som också TT har tagit del av.

Händelsen ägde rum under kongressens näst sista dag, inför en middag i ett sammanhang med flera andra personer närvarande, enligt Aftonbladet. Det är också så Eneroth beskriver det.

Annons

Annons

Handen på ryggen

”Vid 18-tiden på lördagen träffades jag och ett flertal kongressombud inför middagen. På väg bort till min flickvän som satt någon meter därifrån hälsade jag på en kvinna med att, som jag menade och uppfattade det, lägga handen på ryggen på henne. Det hela gick på några sekunder och jag tänkte inte vidare på det".

Eneroth fortsätter:

"När jag dagen därpå fick höra att jag rört henne på ett sätt som uppfattades som opassande träffades vi och pratade om vad som hänt. Jag bad om ursäkt, förklarade att det inte var min avsikt och var samtidigt tydlig med att det är viktigt att man tar upp och diskuterar händelser som upplevs som obekväma eller otillbörliga".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.