A-
A+

Tågen rullar efter långt stopp i tunnelbanan

Tågen rullar igen på tunnelbanans gröna linje. Arkivbild.
Tågen rullar igen på tunnelbanans gröna linje. Arkivbild.
TrafikTT

Trafiken är åter igång på tunnelbanans gröna linje efter ett stopp som varade i över ett dygn. Vad som orsakade felet är ännu oklart.

Annons

Annons

Tågen kör igen, däremot är trafiken fortfarande lite oregelbunden och förväntas fortsätta vara det fram till klockan 22, säger Helene Jakobsson, presstalesperson vid SL, till TT.

Problemen – som innebar totalstopp mellan Gullmarsplan och T-centralen – började strax före klockan 15 på fredagseftermiddagen och berodde på ställverksfel mellan Gullmarsplan och Slussen.

Ett fel i de här ställverken innebär att vi inte kan kontrollera växelrörelserna och därav är det inte säkert att bedriva trafik, sade Helene Jakobsson tidigare på lördagen.

På lördagseftermiddagen kunde SL börja köra ett tåg i skytteltrafik på sträckan Gullmarsplan-Slussen. Hastigheten var dock begränsad vilket innebar att det tog betydligt längre tid än vanligt.

SL flög in fackpersonal från Tyskland, eftersom det är Siemens som har levererat signalsystemet. Samtidigt sattes ersättningstrafik och extrabussar in för att försöka täcka behoven.

Det är fortfarande oklart vad det var som orsakade felet.

Jag har inte fått den detaljen, vi får återkomma om det, säger Helene Jakobsson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.