A-
A+

Tålamodet ska ta Kalla till OS

Charlotte Kalla tränar hårt under sommaren för att bevisa att hon ska ha en plats i OS i vinter. Arkivbild.
Charlotte Kalla tränar hårt under sommaren för att bevisa att hon ska ha en plats i OS i vinter. Arkivbild.
SkidorTT

Kompisarna i landslaget är redan uttagna till OS. Nu satsar Charlotte Kalla hårt under sommaren för att få göra dem sällskap i Peking i vinter.

Nyckeln är större tålamod.

Annons

Annons

När Sveriges olympiska kommitté (SOK) i maj presenterade de första uttagna till OS 2022 fanns stjärnorna med; Frida Karlsson, Ebba Andersson och Jonna Sundling.

Men ett namn saknades: Charlotte Kalla.

Beskedet kom efter en motig säsong där Kalla bland annat drabbades av covid-19.

Nu tvingas stjärnan, som tagit guld i tre OS i följd sedan Vancouver 2010, att bevisa för SOK och inte minst sig själv att hon platsar i ett fjärde olympiskt spel.

TT: Vad talar för att Charlotte Kalla ska ta medalj på OS i Peking?

Det är inget jag fokuserar på nu. Mitt fokus är förberedelserna i sommar och höst, svarar Charlotte Kalla.

Jobba med nycklar

Tålamod och målmedvetenhet är nyckelorden.

Det handlar om att jobba med ett par nycklar i taget på träningarna. Inte ta en hel nyckelknippa med sig på varje pass. Där är tålamod nyckeln, säger hon.

I våras kom beskedet att 33-åriga Kalla fortsätter sin karriär mot sitt fjärde olympiska spel. Hon ville inte ge upp efter motgångarna utan ser framåt för att testa ytterligare utvecklingsmöjligheter som finns i hennes kropp.

Skidlandslaget ligger på flera läger under sommaren och resten av försäsongen. Bland annat på hög höjd i franska Tignes.

Annons

Annons

Vill utvecklas

OS i Peking blir det stora målet för säsongen.

Mitt fokus är på förberedelserna. Jag vill känna mig stark och genomtränad när tävlingarna drar i gång. Sedan kan jag, förhoppningsvis, få till snabba lopp så jag kvalar till ett OS. Därefter börjar riktiga uppladdningen mot mästerskapet, säger Charlotte Kalla och fortsätter:
Det känns fortfarande som det finns många delar för mig att jobba vidare mot och utveckla. Det är största drivmotorn är att kunna genomföra pass för pass, varje dag.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!