A-
A+

Tampa Bay stormar fram mot Carolina

Tampa Bay-spelarna jublar efter Anthony Cirellis 2–0-mål mot Carolina.
Tampa Bay-spelarna jublar efter Anthony Cirellis 2–0-mål mot Carolina.
IshockeyTT

Med två raka uddamålsvinster borta mot Carolina har Tampa Bay kopplat greppet om lagens kvartsfinalserie.

Vi vet hur viktigt det är att vinna borta i slutspelet, och hur svårt det är. Nu får vi spela hemma och det kommer att bli livat, säger centern Steven Stamkos efter 2–1-segern.

Annons

Annons

Carolina visste vad som gällde – seger och utjämnat i kvartsfinalserien mot Tampa  Bay, förlust och tung uppförsbacke.

Laget gjorde vad de kunde för att få till kvitteringen, öste på framåt och tvingade Andrej Vasilevskij i Tampa Bay-målet att göra den ena räddningen efter den andra. Men när Vasilevskij vägrade släppa förbi sig några puckar räckte Carolinas 32–15 i skott inte långt.

Den 26-årige ryssen hyllades av sina lagkamrater, och sedan av tränare Jon Cooper, som lägger till att en målvakt inte spelar ensam.

Det är rena lyxen att ha honom där bak. Men jag måste titta på hela försvarsspelet och på var de tvingades skjuta från. Vi fick dem dit vi ville, han kunde se puckarna och vi fick bort returerna. Och när vi går bort oss står han där.

"Han dominerar totalt"

Motståndarna kunde bara hålla med. Carolinas tränare Rod Brind'Amour fick för andra matchen i rad konstatera att den där Vasilevskij är en svår nöt att knäcka.

Världsklass. Han dominerar totalt. Vi måste bara fortsätta skjuta och försöka komma på hur vi ska överlista honom. Det är det som gäller.

Nattens drabbning blev lika målsnål som lagens första match, sent i söndags. Precis som då dröjde det nästan halva matchen innan det första målet kom, och precis som då slutade matchen 1–2.

I natt var det Alex Killorn som spräckte nollan i mitten av mittperioden. 20 minuter senare, åtta minuter in i tredje, hittade Victor Hedman från egen försvarszon lagkamraten Anthony Cirelli, som från rödlinjen fick med sig pucken och i kamp med Carolinas Brady Skjei fick upp ett backhandsskott i krysset.

Jag tror helt ärligt inte att det kommer att bli mycket snyggt passningsspel i den här matchserien. Det finns det inte utrymme för offensivt för något av lagen med de här täta försvaren, säger Steven Stamkos.

Annons

Annons

"Tror på oss själva"

Carolinas tryck ökade, men nattens spelare, Andrej Vasilevskij, var lika omutlig och såg länge ut att få hålla sin nolla intakt. Först med halvannan minut kvar att spela kunde Andrej Svetjnikov få in slutresultatet 1–2. Trots att Tampa Bay knappt kom ur egen zon under de sista 90 sekunderna höll laget undan och leder matchserien med 2–0 och har nu två raka matcher med hemmafavör.

Inte för att Carolina har gett upp. Stjärnan Jordan Staal lovar att sätta hårt mot hårt nere i Florida.

Vi tror på oss själva. Om man tittar på de här matcherna så är de jämna. Vi kommer att åka in på isen där nere och spela samma sorts spel som de gjorde här; inte ge bort nånting och spela smart bortaspel.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!