A-
A+

Tampa Bay vann – men ryssduon lämnade isen

Nikita Kutjerov (i blått) gjorde fyra poäng mot Florida.
Nikita Kutjerov (i blått) gjorde fyra poäng mot Florida.
IshockeyTT

Nikita Kutjerov hade stor show med ett mål och tre assist i Tampa Bays 6–2-seger mot Florida.

Men superstjärnan lämnade isen i tredje perioden efter att ha fått en ful slashing.

Även lagkamraten Michail Sergatjov utgick skadad efter en hård tackling av Patric Hörnqvist.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det blev inte en enda match i grundserien för Kutjerov som opererade höften inför säsongen. Men i slutspelet har den ryske superstjärnan varit tillbaka och gjort poäng i varje match, och i den fjärde matchen i den intensiva slutspelsserien mot delstatsrivalen Florida tände han på samtliga cylindrar.

I första perioden stod 27-åringen för två assist när Tampa Bay gick till periodvila med 3–1 i ryggen. Det var resultatet av en effektiv offensiv som gjorde tre mål på sju skott, samtidigt som Floridas 15 skott endast resulterade i ett mål framåt.

Rejält ont

Tidigt i andra perioden gjorde Tampa Bay ytterligare två mål – båda genom Alex Killorn. I början av tredje perioden var det Nikita Kutjerovs, som dittills hade tre passningspoäng, tur att sätta pucken. Serverad av lagkaptenen Steven Stamkos skickade han ett direktskott i nät.

Men med nio minuter kvar fick Kutjerov en slashing av Anthony Duclair över knävecket. Kutjerov blev liggande länge och såg ut att ha rejält ont, men kunde ta sig av isen för egen maskin. Däremot spelade han inte mer i matchen.

Jag är fel kille att fråga eftersom jag inte har sett det som hände, men man kan se på reaktionen i vårt bås att det inte var särskilt snyggt. Men vi kan inte göra något åt det nu. Om det var fult gjort så kommer folk att titta på det, säger Tampa Bays stjärnsvensk Victor Hedman på presskonferensen efter matchen.

Annons

Annons

Hörnqvist tacklade

Tampa Bay åkte senare på ett nytt avbräck när Patric Hörnqvist tacklade Michail Sergatjov hårt någon meter från sargen, varpå backen blev liggande. Han reste sig till slut men hade rejält ont och lämnade matchen.

Det var en del som hände under matchen. Jag tycker att vi gjorde ett bra jobb med att kontrollera våra känslor under större delen av kvällen. Men det är slutspelet och saker kommer att hända, det handlar om hur du reagerar. Vi vann matchen och det är det som betyder något, säger Hedman.

Tampa Bay vann med 6–2 och leder med 3–1 i matcher. Därmed kan den regerande mästaren avancera i Stanley Cup-slutspelet vid vinst i nästa match som spelas natten mot tisdag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss