A-
A+

Tampa vidare i Stanley Cup – fördel för Vegas

Tampa Bays Victor Hedman (till vänster) firar lagets 2–0-mål tillsammans med Pat Maroon och målskytten Ross Colton.
Tampa Bays Victor Hedman (till vänster) firar lagets 2–0-mål tillsammans med Pat Maroon och målskytten Ross Colton.
IshockeyTT

Victor Hedman och hans Tampa Bay har slagit ut Carolina med 4–1 i matcher och är vidare till semifinal i Stanley Cup-slutspelet.

Matchhjälte blev Andrej Vasilevskij, som höll tätt i Tampamålet och bäddade för en 2–0-seger på bortais.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det var vinna eller försvinna för Carolina när laget för femte gången ställdes mot de regerande Stanley Cup-mästarna Tampa Bay i kvartsfinalserien i bäst av sju matcher.

Till en början lyckades Carolina, med Jesper Fast, neutralisera Tampas anfallsstjärnor och täppa till bakåt i en jämn match. Men Alex Killorn och Nikita Kutjerov överlistade till sist Carolinas försvar i powerplay och bäddade för Brayden Points åttonde slutspelsmål, i början av den andra perioden.

I mitten av tredje stängde sedan Ross Colton matchen genom att på egen hand sätta 2–0.

"Fantastisk laginsats"

Det var en fantastisk laginsats, säger Colton i tv-sändningen efter matchen.
Vi måste bara fortsätta … jag gillar hur vi spelar just nu.

Det saknades inte målchanser för Carolina, som i grundserien vann NHL:s centrala division och på pappret såg ut att inneha favoritskapet mot Tampa Bay, som var skadedrabbat under grundserien.

Annons

Annons

Överläge Vegas efter bortaseger

Men det regerande mästarlaget från Florida, med svenske backstjärnan Victor Hedman, har växlat upp i slutspelet susar nu vidare mot semifinal. Där väntar antingen Boston eller New York Islanders, som möts nästa gång natten mot torsdag. New York Islanders leder med 3–2 i matcher och har chans att avgöra i kvartsfinalserien i den östra divisionen.

I väst tog Vegas tidigt under onsdagsmorgonen svensk tid ledningen med 3–2 i matchserien mot Colorado. Tre svenskar, Vegas Mattias Janmark och William Karlsson samt Colorados Patrik Nemeth, stod för assist i matchen i Denver som slutade 3–2 efter förlängning sedan Mark Stone avgjort 50 sekunder in i period 4.

Vegas kan avgöra serien i match 6 på hemmais natten mot fredag svensk tid och ställs i så fall mot Montreal i semifinal.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss