A-
A+

Tande har lämnat sjukhuset

Daniel-André Tande kraschade den 25 mars. Arkivbild.
Daniel-André Tande kraschade den 25 mars. Arkivbild.
BackhoppningTT

Den norske backhopparen Daniel-André Tande har fått lämna Akershus universitetssjukhus utanför Oslo, där han vårdats sedan början av april efter den otäcka olyckan i Slovenien före påsk.

Det meddelar det norska skidförbundet i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Annons

Annons

"Daniel blev i går (läs: måndag) utskriven från sjukhuset. Han är i ett bra allmäntillstånd och mår bra. Lugn och vila är en del av behandlingen. Detta är inte förenat med framträdanden i medier. Daniel är därför inte tillgänglig för intervjuer de kommande veckorna", säger det norska backhoppningslandslagets lagläkare Guri Ranum Ekås i pressmeddelandet.

Det var i ett provhopp inför världscuptävlingen i slovenska Planica den 25 mars som 27-årige Tande tappade kontrollen i luften och landade otäckt utan kontroll. Tande behandlades först på universitetssjukhuset i Sloveniens huvudstad Ljubljana innan han den 2 april kom hem till Norge med ambulansflyg och därefter fördes till Akershus universitetssjukhus.

Han har tidigare rapporterats ha sluppit huvud- och nackskador, men bröt nyckelbenet och punkterade lungan. Han försattes i konstgjord koma, men väcktes ur den efter några dagar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?