A-
A+

Taylor-Joy: Har alltid älskat sextiotalsmusik

Anya Taylor-Joy är aktuell i filmen 'Last night in Soho', som visas på Venedigs filmfestival.
Anya Taylor-Joy är aktuell i filmen "Last night in Soho", som visas på Venedigs filmfestival.
FilmTT

Rollen som schackspelare i Netflix-serien ”The queen´s gambit” gav Anya Taylor-Joy ett sådant där genombrott som de flesta skådespelare bara kan drömma om.

Jag är oerhört tacksam. Varje dag blir jag bara mer och mer förälskad i det jobb jag har, säger hon.

Annons

Annons

Hit till Venedig har hon kommit med Edgar Wrights ”Last night in Soho”, en fantasifull mix av mörk komedi, drama, psykologisk thriller och skräck. Den nya zeeländska skådespelaren Thomasin McKenzie gör huvudrollen som en ung tjej som kommer till London för att studera modeskapande.

I alltmer realistiska visioner förs hon tillbaka till 60-talets Soho och upplever hur den unga Sandie (Anya Taylor-Joy) försöker slå sig fram i nöjesvärlden men tvingas in i prostitution. Filmen är full med sextiotalshits som ”Downtown”, ”You´re my world” och ”Land of a thousand dances”.

Jag har alltid älskat sextiotalsmusik, och det var så underbart att få agera till den, säger Anya Taylor-Joy och fortsätter:
Jag kunde verkligen identifiera mig med de här tjejerna som kämpar för att få vara med, för att få tillhöra ett sammanhang. Jag har ju en gång försökt komma in i filmindustrin och stått där och tittat in utan att känna någon.

I en scen i filmen står hon på en scen och sjunger ”Downtown” a capella.

Det var nervöst. Jag har sjungit för mig själv, i duschen, men aldrig förr på det här sättet. Det var rätt skrämmande, men Edgar stöttade mig.

Hennes nästa film är ”The Northman”, ett vikingadrama med Nicole Kidman, Björk, Willem Dafoe, Claes Bang – och i huvudrollen Alexander Skarsgård. På TT:s uppmaning till kommentar om den sistnämnde säger hon:

Alex är bäst. Jag älskar honom.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!