A-
A+

The International hamnar i Bukarest

Det blev inget TI i Avicci Arena. I stället hamnar turneringen i Bukarest. Arkivbild.
Det blev inget TI i Avicci Arena. I stället hamnar turneringen i Bukarest. Arkivbild.
SpelTT

Den penningstinna e-sporttävlingen The International (TI), som skulle hållas i Stockholm i sommar, flyttar till Bukarest, uppger arrangören.

Annons

Annons

I juni meddelade arrangören Valve att den jättelika e-sportturneringen TI antagligen inte skulle komma att arrangeras i Globen, numera Avicii arena, som planerat. Anledningen som Valve gav är att man inte har fått det stöd från regeringen som krävs för att garantera spelare och andra visum.

I stället gav sig Valve ut på jakt efter andra platser som kunde ta tänka sig att stå för värdskapet av tävlingen, som brukar beskrivas som världsmästerskapet i "Dota 2".

Nu står det klart att det blir Rumäniens huvudstad Bukarest som tar över, och tävlingen äger rum i oktober, skriver Valve.

Gruppspelet inleds den 7 oktober och finalen avgörs den 17:e. I prispotten finns 40 miljoner dollar.

TI skulle från början arrangeras i Stockholm redan förra året, men tävlingen sköts upp ett år till följd av pandemin. Turerna kring årets upplaga har fått svenska e-sportföretag att oroa sig över att arrangörer, spelare, lag, funktionärer och expertkommentatorer kan bli mer tveksamma till Sverige som e-sportland. Det råder redan osäkerhet om den så kallade majorn i skjutarspelet "CS:Go" kan hållas i Globen i oktober som planerat.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!