A-
A+

Thunberg måttligt imponerad av klimatlöften

Klimataktivisten Greta Thunberg under en demonstration i Glasgow i Skottland.
Klimataktivisten Greta Thunberg under en demonstration i Glasgow i Skottland.
KlimatTT

Precis som väntat – dessvärre.

Så beskriver klimataktivisten Greta Thunberg resultatet av COP-mötet som just avslutats i Glasgow.

Annons

Annons

I en intervju med SVT Nyheter säger Greta Thunberg att vi fortfarande är på väg mot en 2,7 grader varmare värld – om politikerna håller sina löften, vilket hon menar att det hittills varit si och så med. Det betyder i sin tur att vi är långt ifrån vad som krävs.

Vi har haft flera sådana här tillfällen tidigare när vi har sagt att vi ska börja agera, men det har inte lett oss någon vart. Vi måste förstå att klimatkrisen handlar om tid. Att vinna långsamt är lika med att förlora, säger hon.

Thunberg får också svara på kritiken som riktats mot hennes retorik av bland andra Norges miljöminister, som anser att Thunberg riskerar att odla politikerförakt och driva sina anhängare till något som ligger ”bortom civil olydnad”.

Om man bara tar klippvänliga citat som "Bla bla bla" och "How dare you" och inte går in på vad jag faktiskt säger så kan man dra den slutsatsen, säger Thunberg, men hon försäkrar att "demokrati självklart är enda vägen framåt".
Förändring kommer att ske om människor går samman och driver på, för i en demokrati är det folket som har makten och då måste vi utnyttja den möjligheten, säger hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.