A-
A+

Tidigare SvFF-medarbetaren fick kvarts miljon

Genrebild.
Genrebild.
FotbollTT

Den polisanmälda tidigare anställda på Svenska fotbollförbundet ska ha fått över en kvarts miljon kronor i en uppgörelse, rapporterar SVT.

Annons

Annons

Den tidigare anställda på Svenska fotbollförbundet (SvFF) fick sparken för att ha låtit sin egen förening ta del av bidragspengar – och blev sedan polisanmäld av förbundsstyrelsen.

Dessförinnan hade dock förbundet valt att inte polisanmäla medarbetaren för händelsen, som uppdagades redan i våras. Nu rapporterar SVT att medarbetaren i fråga ska ha fått över en kvarts miljon kronor i en uppgörelse i somras. Flera källor bekräftar det hela, skriver SVT, och generalsekreteraren Håkan Sjöstrand ska ha godkänt uppgörelsen.

Sjöstrand vill dock inte kommentera SVT:s uppgifter.

Jag ser ingen anledning att kommentera innehållet i en överenskommelse mer än att vi behöver respektera de regler som gäller, säger han.

SVT och TV4:s Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om hur den före detta medarbetaren gett sin egen förening drygt en halv miljon kronor i bidrag i ett jämlikhetsprojekt. Pengar som senare betalades tillbaka.

Brottsrubriceringen i ärendet är trolöshet mot huvudman, och enligt SVT har de första förhören med representanter från SvFF hållits.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.