A-
A+

Tiger Woods kallar till krismöte om LIV-touren

Tiger Woods har kallat till krismöte kring nya LIV-touren. Arkivbild.
Tiger Woods har kallat till krismöte kring nya LIV-touren. Arkivbild.
GolfTT-AP

Den saudifinansierade LIV-touren har skakat om golfvärlden.

Nu kallar sportens affischnamn Tiger Woods till krismöte för toppspelarna som ännu inte gått över.

Annons

Annons

Den nya touren har lockat över toppspelare som Dustin Johnson, Bryson DeChambeau, Brooks Koepka och allra senast, vår egen Henrik Stenson, med löften om färre speldagar, inga kvalgränser och, inte minst, en rejäl påse oljepengar.

Sportens allra största, Tiger Woods, valde dock att stanna kvar på amerikanska PGA-touren, trots att han ska ha blivit erbjuden runt åtta miljarder kronor för ett byte.

Nu har han arrangerat ett privat möte för USA-tourens stjärnspelare där hotet från LIV-touren ska diskuteras, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Världstvåan saknades?

Att få spelarna på samma våglängd fanns på dagordningen, tillsammans med att få dem att ta ett större ansvar för PGA-tourens utveckling.

Spanjoren Jon Rahm bekräftade att ett möte ägt rum, men ville inte avslöja mer än så. En annan spelare berättade för ESPN att enbart de 20 bästa spelarna i världen var inbjudna.

Av dessa 20 tros dock ett namn ha saknats: världstvåan Cameron Smith. Enligt The Telegraph är australiern, och färske British Open-segraren, nästa storspelare att ta klivet över till sauditouren. 28-åringen sägs ha fått runt 1,5 miljarder kronor för besväret. Tidigare i veckan drog han sig ur från PGA-tourens andra slutspelstävling i Delaware.

Annons

Annons

Woods kritisk mot LIV-touren

Möteskallaren Woods har tidigare varit starkt kritisk till LIV-touren, dess spelare och ansiktet utåt Greg Norman.

Greg har gjort saker som jag inte anser är i det bästa intresset för vår sport, har Woods sagt om Norman.

Om LIV-spelarna sade världsstjärnan följande:

De vänder ryggen till det som gett dem positionen de är i nu. Det enda spelarna får ut är pengar för att spela några få event. Jag kan inte se att det här är något bra för spelarna eller någon.

PGA-tourens slutspel går in i sin andra vecka på torsdag när de 70 spelare med bäst resultat under säsongen slår ut på Wilmington Country Club i Delaware. Med i startfältet finns svenske Alex Norén. Det gör däremot inte Tiger Woods då 48-åringen enbart spelat två tävlingar under året.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.