Tiger Woods tävlar med sonen mot Sörenstam

Tiger Woods tävlar med sin elvaårige son Charlie i årets upplaga av PNC Championship. Arkivbild.
Tiger Woods tävlar med sin elvaårige son Charlie i årets upplaga av PNC Championship. Arkivbild.
GolfTT

2020 års PNC Championship kommer att innehålla flera världsstjärnor. Tiger Woods och John Daly tävlar med sina söner, och Annika Sörenstam tävlar med sin pappa Tom.

Annons

Annons

PNC Championship spelas i Orlando, Florida, 17–20 december i år. Traditionen är att manliga golfspelare som vunnit minst en majortävling deltar med sin son. Förra året bröt Annika Sörenstam den barriären, och deltog som första kvinna i tävlingen med sin pappa Tom Sörenstam.

Sörenstam-duon är med även i år. Likaså deltar Tiger Woods och Elin Nordegrens elvaårige son Charlie, med sin pappa.

Golflegendaren John Daly kommer tävla med sin son. Daly diagnostiserades tidigare i höstas med testikelcancer, och har varit känd för sin hårda livsstil.

Jag kommer i princip att sluta dricka Diet Coke och ha lite mer än några minuter mellan mina cigaretter. Jag försöker sluta helt. Jag ska lyssna på läkarna och göra som de säger men om cancern inte försvinner... då ska jag leva livet, sade han i september till Golf Channel.

Paren tävlar i scramble, vilket betyder att båda deltagarna slår var sin boll och sedan slår från den bäst placerade bollen.

Tävlingens förstapris ligger på närmare 1,1 miljoner dollar, motsvarande omkring 9,5 miljoner kronor. Regerande mästare är tyska Bernard Langer och hans son Jason, som i år ska försöka försvara sin titel.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons