A-
A+

Tillbaka efter skrällguldet: "Fortfarande overkligt"

Louise Hansson var näst snabbast i försöken på 50 meter ryggsim.
Louise Hansson var näst snabbast i försöken på 50 meter ryggsim.
SimningAbu Dhabi, TT:s utsände

Louise Hansson var näst snabbast på 50 meter ryggsim i kortbane-VM när hon var tillbaka efter guldet på dubbla distansen.

Hon har fått översvallande reaktioner på skrällsegern och de två gulden i fredags.

Det känns fortfarande overkligt, säger hon.

Annons

Annons

Louise Hansson hade sitt livs bästa simkväll i fredags.

Först simmade hon i medleylaget som tog guld och tangerade världsrekordet.

Sedan skrällde hon ordentligt och tog Sveriges första VM-guld i ryggsim genom tiderna när hon vann 100 meter ryggsim.

Reaktionerna efteråt har varit många och översvallande.

Det har varit intensivt, det är många som har dragit i mig och många kommentarer och gratulationer, vilket har varit jättekul. Det var skönt att kunna ha en ledig dag i går och kunna svara och prata med lite kompisar och familj, säger hon.

"När började du med det?"

TT: Har folk varit överraskade?

Det är många som har sagt "ryggsim, när började du med det?". Det är kul att kunna överraska både sig själv och andra, säger hon och skrattar.

Louise Hansson är egentligen bäst på 100 meter fjäril och det är den grenen hon satsar hårdast på. Där är hon världstvåa i år och den snabbaste simmaren som är på plats i VM. Ryggsimmet har hon testat under kortbanesäsongen – med fantastiskt resultat.

Hon var nöjd med sitt försökslopp på halva distansen där hon hade näst snabbaste tid på 26,27 – två tiondelar över hennes eget svenska rekord. Även Hanna Rosvall gick vidare till eftermiddagens semifinal med nionde tid på 26,52, vilket var personligt rekord med fyra hundradelar.

Det kändes som en lite segstartad morgon, det tog lite tid att komma i gång, men tiden är helt okej. Det känns skönt att vara i gång igen och att jag gjorde det jag skulle, säger hon.

Maggie MacNeil, Kanada, var snabbast i försöken med 25,98.

Annons

Annons

Välkomna pengar

Dessutom trillar det in julklappspengar. Med två guld, ett brons och ett tangerat världsrekord har Louise Hansson hittills dragit in drygt 31 000 dollar, motsvarande cirka 290 000 kronor.

Då återstår 50 meter ryggsim, 100 meter fjäril och två lagkapper för henne.

Det är alltid kul, det har ju varit många år med college i USA och jag har behövt tacka nej till prispengar. Det är kul att det finns lite pengar i sporten, det gör att man kan satsa och känna sig lite mer trygg i sin satsning, säger Hansson som efter fyra collegeår sedan ett år tillbaka pluggar och simmar på Loughborough University i England.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.