-
+

Tillslag mot pirat-tv i Malmö

'Det handlar om filmer och även tv-kanaler som sprids olagligt på internet', säger åklagare Johanna Kolga till Kvällsposten. Arkivbild.
"Det handlar om filmer och även tv-kanaler som sprids olagligt på internet", säger åklagare Johanna Kolga till Kvällsposten. Arkivbild.
BrottTT

Annons

Annons

En man i Malmö misstänks för illegal försäljning av tusentals tv-abonnemang. Mannen, som är i 30-årsåldern, anhölls i samband med ett tillslag i måndags men har senare släppts på fri fot, rapporterar Kvällsposten.

Det handlar om filmer och även tv-kanaler som sprids olagligt på internet, säger kammaråklagare Johanna Kolga vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet till tidningen.

Hon uppger att misstanken gäller försäljning till tusentals kunder, men att detta nu ska utredas. Kunderna köper en tjänst som gör att de kan komma åt tv-kanaler och filmer till ett avsevärt lägre pris genom abonnemang hos ett företag som illegalt kodar av tv-kanaler och sedan sänder via internet. Mannen som suttit anhållen i Malmö är misstänkt för upphovsrättsbrott och fildelning. Han nekar till brott.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss