A-
A+

Tillståndet stabilt för 10-åring som föll ur karusell

Tillståndet är stabilt för den 10-pojke som föll ut en åkattraktion på Skara sommarland i torsdags. Arkivfoto
Tillståndet är stabilt för den 10-pojke som föll ut en åkattraktion på Skara sommarland i torsdags. Arkivfoto
OlyckaTT

Tillståndet är stabilt för den 10-årige pojke som föll ur en åkattraktion på Skara sommarland i torsdags kväll. Han var allvarligt skadad när han kom till universitetssjukhuset i Linköping och opererades akut.

Annons

Annons

Pojken och hans pappa åkte attraktionen Rodeo tillsammans när olyckan inträffade i torsdags kväll. När pojken fallit ur åkvagnen hamnade han under en av de roterande diskarna och skadade ben, armbåge samt ansikte. Pojken fördes till sjukhuset i Skövde som konstaterade att han var svårt skadad. Under fredagen överfördes han till Universitetssjukhuset i Linköping där han opererades akut. Under tisdagen meddelade sjukhuset till TT att pojkens tillstånd är stabilt.

Det är fortfarande oklart hur olyckan kunde inträffa. Polisen har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada och har gjort en teknisk undersökning av olycksplatsen. Förundersökningsledaren Michael Ståhlgren tror att utredningen kan dra ut på tiden eftersom han måste invänta protokollet från den tekniska undersökningen innan förhör kan hållas med de inblandade.

Skara sommarland gör en egen utredning parallellt med polisen.

Vi har en tekniker som kommer och tittar på attraktionen i morgon (läs: onsdag) och vi kommer att vara helt transparenta med vad vi kommer fram till i utredningen. Men jag vill åka till Linköping och prata med pojkens pappa innan det görs ett pressmeddelande. Det är jätteskönt att höra att tillståndet är stabilt för pojken, säger parkens vd Janne Nilsson.

Attraktionen Rodeo är stängd tills vidare.

Om vi ska ha kvar den, kommer vi att behöva bygga om den, säger Janne Nilsson.

Det här är inte första gången det inträffar en olycka med attraktionen Rodeo. För två år sedan skadades en åttaårig pojke i samma karusell.

Då hade vi haft ett handhavandefel från vår attraktionsvärd och vi modifierade attraktionen efter det. Vi har jättehögt säkerhetsfokus, det är det viktigaste för oss.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!