A-
A+

Timberlake stöttar Britney Spears

Britney Spears. Arkivbild.
Britney Spears. Arkivbild.
NöjeTT

Britney Spears vittnesmål i domstolen har fått många att reagera. Nu sluter kändisarna upp bakom stjärnan.

Annons

Annons

Justin Timberlake. Arkivbild.
Justin Timberlake. Arkivbild.

Sedan Britneys Spears berättat offentligt om sin situation under en domstolsförhandling i Los Angeles uttrycker nu många sitt stöd för världsstjärnan.

Under förhandlingen krävde Britney Spears ett slut på det förmyndarskap hon lever under, och berättade bland annat att hon behandlats med litium mot sin vilja och att hon inte tillåts åka bil med sin pojkvän och att hon stoppas från att plocka ut sin spiral och därför inte kan skaffa fler barn.

Skickar kärlek

En av dem som stöttar Spears är hennes ex-pojkvän, artisten Justin Timberlake. Han skriver på Twitter att han och hans fru, skådespelaren Jessica Biel, skickar kärlek och stöd till Spears och att alla borde göra detsamma.

"Det som händer henne är helt enkelt inte rätt. Ingen kvinna ska någonsin hindras att fatta sina egna beslut om sin kropp. Ingen ska NÅGONSIN hållas fast mot sin vilja eller ens behöva be om tillåtelse för att få tillgång till det man jobbat så hårt för att få", skriver han.

Bland andra som visar sitt stöd för Spears finns artisten Mariah Carey, som skriver till sina 21 miljoner Twitterföljare:

"Vi älskar dig Britney! Fortsätt vara stark!".

Annons

Annons

Gråter dagligen

Det var natten till torsdag, svensk tid, som Spears berättade om de 13 år hon stått under förmyndarskap. I det 20 minuter långa talet berättade hon bland annat att hon dagligen gråter, att hon har tvingats att arbeta mot sin vilja och att hon tvingats genomgå behandlingar hon inte vill genomgå.

I dag 39-åriga Britney Spears sattes under förmyndarskap 2008, till följd av oro för hennes psykiska hälsa och potentiella missbruksproblem. Hennes pappa Jamie Spears begärde då att bli förmyndare över sin dotter, och hennes tillgångar på omkring 60 miljoner dollar. Förmyndarskapet består av två delar. Dels över henne som person, dels över hennes tillgångar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!