Timrås poängkung uttagen till Karjala

Jonathan Dahlén. Arkivbild.
Jonathan Dahlén. Arkivbild.
IshockeyTT

Första landslagsturneringen efter coronauppehållet – då får en allsvensk poängkung för första gången chansen i Tre Kronor. Timrås forwardsstjärna Jonathan Dahlén, 22, är uttagen till Karjalaturneringen i Helsingfors nästa vecka.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se
Han hade en fantastisk säsong förra året. Så här långt den här säsongen har han verkligen levererat. Det är dags för Jonathan att visa att han håller i Tre Kronor också – och det tror jag att han gör, säger Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv.

Garpenlöv säger att han valt ett lite mer "oerfaret" lag till säsongens första turnering. I truppen finns till exempel också Brynäs målvaktstalang Samuel Ersson, 21, och Skellefteås forward Jonathan Berggren, 20.

Spelare från coronadrabbat lag med

Trots att coronasmitta finns i flera SHL-klubbar samlar förbundskapten Johan Garpenlöv en Tre kronor-trupp med främst spelare från SHL. Coronasmitta finns eller har funnits i bland annat Linköping, Djurgården och Skellefteå.

Dock fanns inga spelare från Linköping eller Djurgården med i truppen till Karjala.

Just nu är det av sportsliga skäl, säger förbundskapten Johan Garpenlöv.

På frågan om han funderar något över att han valt ut tre spelare från Skellefteå, som har två bekräftade fall, är Garpenlöv tydlig.

Nej, svarar han kort.

Annons

Annons

Blir isolerade

Att inte spela turneringen i Finland har inte varit aktuellt för Garpenlöv.

Från min sida har det inte funnits några tankar på att inte spela turneringen. Jag är här som tränare för Tre Kronor. Jag resonerar hela tiden så att jag gör det jobb jag är här för att göra tills att någon säger något annat. Det är inte min fråga.

Truppen samlas måndag den 2 november.

Vi kommer ha spelare som är coronatestade. Vi flyger ett chartrat flyg till Finland. Vi kommer att bli testade på hotellet där och bli isolerade. När vi fått svar på alla tester kommer vi inleda turneringen, säger förbundskaptenen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons