A-
A+

Tio utmärglade valpar i beslag: "Katastrofalt"

-
BrottTT

De tio valparna var så utmärglade och uttorkade när de hittades i en bil vid Öresundsbron att de fick avlivas. Tullen misstänker att de varit utan mat och vatten för att de inte skulle bajsa och kissa i bilen under resan.

Annons

Annons

De hittades i tisdags kväll i en bil från Ungern, skriver Sydsvenskan. Två män har häktats som misstänkta för grov smuggling.

När tulltjänstemännen drog bort skyddet i personbilen så ställde sig hundvalparna upp och slickade på rutan för att få i sig kondensen från rutan, berättar Håkan Hansson, biträdande enhetschef för Tullverkets kontrollenhet Syd, för tidningen.

De tio golden retrievervalparna var bara sex till åtta veckor gamla och en veterinär bedömde att de måste avlivas.

Min spontana tanke är att de har varken fått mat eller vatten innan resan för att de inte ska uträtta sina behov i bilen. Man tänker ju inte alls på djurens bästa. Detta är bara pengar och profit. Jag tycker att det är katastrofalt, säger Håkan Hansson till SVT Nyheter Skåne.

Nyligen stoppades en annan bil med 15 valpar som var på väg att smugglas in i Sverige. Priserna på valpar har rusat i höjden på grund av den stora efterfrågan under pandemin. Hittills i år har tullen hittat 450 smuggelhundar, vilket kan jämföras med 180 under samma period under 2020.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.