A-
A+

Tiotals covidsmittade i Putins krets

Rysslands president Vladimir Putin isolerar sig efter tiotals fall av covid-smitta i hans inre krets. Arkivbild från videokonferens i december 2020.
Rysslands president Vladimir Putin isolerar sig efter tiotals fall av covid-smitta i hans inre krets. Arkivbild från videokonferens i december 2020.
RysslandTT-AFP

Rysslands president Vladimir Putin har fått in smittan i sin "inre krets". Det ska handla om tiotals personer som har testat positivt för covid-19.

Annons

Annons

Den ryska presidenten har isolerat sig sedan i tisdags då de första fallen upptäcktes. Kreml sade då att presidenten är vid god hälsa men att han kommer att arbeta hemifrån. Under torsdagen meddelade Putin att det inte bara rör sig om ett par fall av smittade.

Smittofall har upptäckts i min inre krets. Inte bara ett par stycken, utan tiotals, sade presidenten under en videokonferens.

Virusspridningen i Kremls maktcentrum sker med bara dagar kvar till parlamentsvalet som avslutas på söndag.

De senaste dagarna har antalet smittade med covid-19 gått ner i Ryssland, från höga nivåer under sommaren. Totalt har landet haft mer än 7 miljoner bekräftade fall och 195 000 dödsfall.

Myndigheterna har haft svårt att nå ut med vaccin till den vaccinskeptiska befolkningen. En oberoende opinionsundersökning visade att en majoritet av den ryska befolkningen inte tänker vaccinera sig, skriver nyhetsbyrån AFP.

Putin själv meddelade i tisdags att han tagit det ryska Sputnik-vaccinet och att han hoppas få se dess skyddseffekter i praktiken.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.