A-
A+

Tips från frun avslöjade sexbrottsling

En man i 30-årsåldern har i dag åtalats vid Attunda tingsrätt misstänkt för flera sexualbrott. Arkivbild.
En man i 30-årsåldern har i dag åtalats vid Attunda tingsrätt misstänkt för flera sexualbrott. Arkivbild.
BrottTT

En man i 30-årsåldern, hemmahörande i Norrtälje kommun, åtalas för grov våldtäkt, grovt sexuellt övergrepp, misshandel och sju fall av sexuella ofredanden. Polisen kom honom på spåren efter tips från hans fru.

Annons

Annons

Annons

Annons

Efter en grov våldtäkt i Täby i juni 2020 säkrade polisen dna-spår från förövaren. Det kunde konstateras att spåren matchade dna som säkrats efter ett grovt sexuellt övergrepp i Knivsta kommun två år tidigare. Men vem det var som lämnat spåren gick inte att reda ut.

Det var först när den nu åtalade mannens hustru ringde och tipsade polisen om honom som man hittade den som lämnat dna-spåren på brottsplatserna.

Att hon ringde in till polisen var det som gjorde att man kunde gripa honom. Han är inte tidigare straffad så vi hade inte hans dna i vårt register, säger kammaråklagare Jeanette Ahle.

Hotade med kniv

Vid den grova våldtäkten i Täby förra året ska mannen, enligt stämningsansökan, ha tagit strypgrepp på kvinnan och även hotat henne med kniv. Han ska också ha filmat våldtäkten.

Även vid det grova sexuella övergreppet i Knivsta 2018 ska den åtalade mannen ha tagit strypgrepp på offret för att tvinga henne till en sexuell handling.

Sex av de sexuella ofredandena begicks i Stockholmsområdet i juli och augusti 2018 och ett fall av sexuellt ofredande skedde i Borlänge i juni 2019.

Enligt stämningsansökningarna har de alla gått till på ungefär samma sätt. Mannen ska ha närmat sig kvinnor och tagit på dem mot deras vilja.

Det som har hänt har hänt sommartid vid badplatser eller vid vattnet, säger Jeanette Ahle.

Annons

Annons

Har samarbetat

Hon säger att mannen har samarbetat under förundersökningen och vidgått att han varit på de olika platserna och även vidgått att han är gärningsman.

Han har också berättat om händelser som vi inte hade koll på, säger Jeanette Ahle.

De nio målsägandena var mellan 18 och 34 år när brotten begicks mot dem. Ingen av dem var bekant med honom.

Mannen häktades den 26 januari i år och är sedan dess frihetsberövad. Det är ännu inte klart när Attunda tingsrätts förhandling i målet kommer att hållas.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss