A-
A+

Tocchets succé – vann debuten i Vancouver

Vancouver tränare Rick Tocchet.
Vancouver tränare Rick Tocchet.
IshockeyTT-AP

Rick Tocchet möttes av både buande och hurrarop.

Sedan lämnade Vancouvers nye tränare hemmaarenan med en seger; 5–2 mot Chicago.

Annons

Annons

Vancouvers fans visade vad de tyckte om klubbens agerande i tränarfrågan.

Vissa buade, andra hurrade och en valde att kasta in en matchtröja på isen efter tre och en halv minut in i mötet med Chicago.

Allt var ett resultat av ledningens agerande.

Klubbens svajiga försvarsspel gjorde att förlusterna radades upp och att veterantränaren Bruce Boudreaus framtid ständigt diskuterades.

Det oundvikliga beskedet dröjde dock, samtidigt som laget fortsatte att förlora. Det blev till slut rena mobbningen mot Boudreau, som fick avbryta ett par pressträffar då känslorna tog över.

När han slutligen fick sparken, då valde rutinerade Jim Rutherford, 73, chef för klubbens sportsliga ledningsgrupp, att be om ursäkt.

Jag har varit alldeles för direkt och rak i intervjuer. Jag är ledsen om folk är upprörda över det. Från och med nu kommer jag att vara tyst, sade han under en presskonferens, där han även meddelade att Rick Tocchet var Vancouvers nye tränare.

Den kanadensiske 58-åringen fick sedan en drömstart och vann med 5–2 hemma mot Chicago.

Vancouver fick visserligen en tuff start och låg under med 0–1 efter första perioden men avslutade sedan bra och vände till seger.

Svenske Elias Pettersson stod för två poäng, då han var delaktig i andra periodens mål som gav 1–1 och 2–2 för Vancouver.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.