A-
A+

Tomas Ledin firar 70 i Globen

Tomas Ledin ser fram emot ett stort kalas i februari.
Tomas Ledin ser fram emot ett stort kalas i februari.
MusikTT

Vissa farbröder undanber sig all uppvaktning när de fyller år. Tomas Ledin gör tvärt om. Han firar sin 70-årsdag i Globen.

Tanken är att det ska bli ett hejdundrande party, säger han.

Annons

Annons

Konsertkvällen på Avicii Arena, tidigare Globen, äger rum på Ledins födelsedag den 25 februari nästa år.

Frågan kom upp och det kändes lite roligt. Stora delar av mitt vuxna liv så har jag ju stått på scenen och det skulle kunna bli en fantastisk upplevelse att få fira min 70-årsdag med många som kanske har följt mig som artist, säger Tomas Ledin.

Meningen är att han ska gästas av andra artister som han spelat med genom åren, men vilka gäster som dyker upp är en så länge hemligt – även för huvudpersonen.

Det är inte jag som driver det här, det är Live Nation. Jag kommer inte att vara informerad. Det ska vara födelsedagskalas som det brukar vara när någon fyller jämnt, med överraskningar för födelsedagsbarnet, säger han.

Trivs med livet

Någon ålderskris att tala om känner han inte av.

Min inställning har under lång tid varit att varje ålder har sin charm, sina fördelar och sina nackdelar. Man får fokusera på det positiva och jag tycker att det är en bra plats att vara på i livet. Jag trivs.

Det är dock lite mer påfrestande att stå på scen i dag jämfört med förr.

Jag har varit lyckligt lottad och inte haft några allvarliga sjukdomar, men när man blir äldre är det klart att man blir lite stelare i kroppen. Vill man vara lite rörlig och smidig är det inte gratis. Då får man jobba för det. Men jag har alltid haft ett behov av att röra på mig, jag går på gym och spelar tennis.

Annons

Annons

"Röda mattan var utrullad"

Den folkkäre artisten ser fram emot att möta publiken igen efter att pandemin satt stopp för hans planerade sommarturné två gånger.

Det kändes lite snopet. Några månader tidigare var det ju premiär för en långfilm som baseras på mina låtar och det kändes som att röda mattan var utrullad för att åka ut och spela många av de här sångerna som är med i långfilmen. Nu är förhoppningen att det ska bli av nästa sommar.

Annars tyckte han att det var ganska skönt att stanna hemma.

Jag var inne i en period när jag kände att jag ville ta det lite lugnare, så det passade ju bra. Jag har skrivit en hel del. Jag är i studion nu och har spelat in lite låtar. Jag är mitt inne i det så jag vill inte prata så mycket mer just nu.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.