A-
A+

Tonåring åtalas för mord på 16-åring

En 17-årig pojke åtalas vid Göteborgs tingsrätt misstänkt för ett mord för ett och ett halvt år sedan i Biskopsgården i Göteborg. Arkivbild.
En 17-årig pojke åtalas vid Göteborgs tingsrätt misstänkt för ett mord för ett och ett halvt år sedan i Biskopsgården i Göteborg. Arkivbild.
BrottTT

Annons

Annons

En 17-årig pojke åtalas vid Göteborgs tingsrätt misstänkt för ett mord för ett och ett halvt år sedan i Biskopsgården i Göteborg.

Den var på kvällen den 11 mars 2020 som två tonåringar blev beskjutna på Hisingen. Den ena, en 16-årig pojke, avled kort därefter av skadorna. Det andra offret, en flicka i tonåren, fick livshotande skador. Hon överlevde men har fått bestående men.

Skjutningen ses som en del i en konflikt mellan kriminella gäng i stadsdelen. Pojken som sköts ihjäl var släkting till en ledare i ett av gängen.

Den nu åtalade pojken, som var 15 år vid tillfället, hör till ett rivaliserande gäng. Han åtalas för mord, mordförsök och två fall av grovt vapenbrott.

Polisen har gjort ett extremt gediget arbete. Min uppfattning är att det finns stark bevisning, både muntlig och skriftlig, i det här målet, säger kammaråklagare Thomas Willén till Göteborgs-Posten.

Samtidigt åtalas en 19-åring för medhjälp till mord alternativt grovt skyddande av brottsling samt medhjälp till försök till mord, alternativt skyddande av brottsling.

Polisen har gjort flera fynd i ärendet. Bland annat har man hittat de vapen som användes vid skjutningen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!