A-
A+

Tonåringar greps i räder – misstänks för mord

Tre unga män, varav åtminstone två tonåringar, har gripits i gryningsråder misstänkta för ett mord i Örebro i februari. Arkivbild.
Tre unga män, varav åtminstone två tonåringar, har gripits i gryningsråder misstänkta för ett mord i Örebro i februari. Arkivbild.
BrottTT

Polisen grep tre unga män i gryningsräder på tisdagsmorgonen.

Alla tre misstänks för ihjälskjutningen av en 24-åring vid en idrottsplats i Örebro februari.

Annons

Annons

Annons

Annons

Polisen slog till på olika platser i Örebro och Mellansverige tidigt på tisdagsmorgonen. Två av de gripna är 17 respektive 19 år gamla och den tredje uppges vara omkring 20, rapporterar Nerikes Allehanda.

De är alla tre misstänkta för mord, säger åklagare Inger Sandström till tidningen.

Under tiden de tre förhördes fortsatte polisens arbete med olika razzior i Örebro, för att försöka hitta bevis.

Söndagen den 28 februari larmades polisen till stadsdelen Markbacken i västra Örebro, vid klockan halv tre på eftermiddagen. En 24-årig man hade skjutits till döds vid en idrottsplats och vittnen hade sett två maskerade personer försvinna därifrån på cykel.

Trots en omfattande polisinsats med helikopter, hundar och drönare hittades ingen misstänkt gärningsperson. En månad efter mordet vädjade polisen till alla eventuella vittnen att höra av sig.

Fyra uppmärksammade dödsskjutningar har skett i Örebro det senaste året. Under tisdagen dömdes fyra personer för inblandning i ett av morden, där en 41-årig man sköts ihjäl med flera skott i juli förra året.

I samband med tisdagens gripanden meddelades att polis eller åklagare inte kommer att kommentera eventuella kopplingar mellan mordet i Markbacken och de andra morden.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!