A-
A+

Tonåringens revansch – klar för semifinal

Cori 'Coco' Gauff är klar för semifinal i Franska mästerskapen sedan hon besegrat Sloane Stephens.
Cori "Coco" Gauff är klar för semifinal i Franska mästerskapen sedan hon besegrat Sloane Stephens.
TennisTT

Amerikanska tennistalangen Cori "Coco" Gauff, 18, är klar för semifinal i Franska mästerskapen efter att ha slagit landsmaninnan Sloane Stephens med 2–0 i set.

I semifinalen väntar italienska överraskningen Martina Trevisan.

Annons

Annons

Underbarnet Cori "Coco" Gauff, 18, gör succé i Franska mästerskapen. Amerikanskan är nu i sin första semifinal i Grand Slam-sammanhang sedan hon besegrat betydligt mer rutinerade Sloane Stephens, 29.

7–5 i den första setet följdes upp med 6–2 i det andra och Gauff fick därmed revansch på Stephens för kvartsfinalförlusten i fjolårets US Open.

Jag känner mig så glad just nu, ord kan inte beskriva det. Det var en tuff förlust för mig förra året i kvartsfinalen och jag tror att den matchen har gjort mig starkare och mer förberedd på ögonblick som detta och vad som ska komma, säger Gauff i Discoverys sändning.

23-rankade Gauff berättar vidare att matchen var en stor mental utmaning då Stephens klarar bollar "som ingen annan kan". I semifinalen ställs 18-åringen mot italienskan Martina Trevisan, 28.

Där får tonåringen förmodligen finna sig i att gälla som favorit då den nederlagstippade Trevisan, rankad 59:a i världen, skrällde rejält i sin kvartsfinal genom att slå ut turneringens andra tonårssensation, kanadensiskan Leylah Fernandez, 19.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.