A-
A+

Tonårspojke och man skjutna i Borås

Polisen har spärrat av ett stort område i Hässleholmen i Borås efter att en tonårspojke och en man i 25-årsåldern skjutits.
Polisen har spärrat av ett stort område i Hässleholmen i Borås efter att en tonårspojke och en man i 25-årsåldern skjutits.
BrottTT

En tonårspojke och en man i 25-årsåldern har skjutits i stadsdelen Hässleholmen i Borås.

En maskerad skytt ska ha lämnat platsen på sparkcykel.

Annons

Annons

Tillståndet är allvarligt på den ena personen och tillståndet är stabilt på den andra, säger Carina Karlsson, presskommunikatör vid Södra Älvsborgs sjukhus, till TT.

Flera skott avlossades på ett torg utanför en pizzeria vid 19.15-tiden på tisdagen. Det hade varit väldigt stökigt på platsen, enligt vittnesuppgifter till polisen.

Först var det oklart hur många som träffats. Men enligt polisen har en pojke i 15-årsåldern skottskadats i benet, medan en man i 25-årsåldern uppges ha skadats i ben och bål. Ärendet utreds som försök till mord.

Många vittnen

Båda personerna fördes i väg i bil till sjukhuset av privatpersoner. Polisen skickade personal både till brottsplatsen och till sjukhuset. Det finns många vittnen till händelsen.

Det pågår ett arbete med att hämta in uppgifter från de vittnen som fanns på plats med mera. Men vi har inte någon ytterligare bild av själva händelseförloppet, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Annons

Annons

Särskild händelse

Ingen person är gripen. Gärningsmannen uppges ha varit maskerad och ska ha lämnat platsen på en sparkcykel.

Ett område har spärrats av för en teknisk undersökning.

Polisen i region Väst har inlett en så kallad särskild händelse. Det gör att alla tillgängliga resurser i regionen kan användas om det behövs.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.