A-
A+

Tottenham tilldöms förlust – utslaget i ECL

Antonio Contes Tottenham är inte vidare i Europa Conference League. Arkivbild.
Antonio Contes Tottenham är inte vidare i Europa Conference League. Arkivbild.
FotbollTT-AFP-Reuters

Coronadrabbade Tottenham är utslaget ur Europa Conference League.

Premier League-laget tilldöms en förlust efter att ha dragit sig ur gruppspelsmatchen mot Rennes, uppger Europeiska fotbollförbundet Uefa.

"Spurs" ställde in matchen på kort varsel på grund av coronautbrottet i klubben.

Annons

Annons

Europeiska fotbollsförbundet Uefa har fastställt att Premier League-laget dragit sig ur gruppspelsmatchen hemma mot franska Rennes den 9 december och "Spurs" tilldöms därför en förlust som inte tar laget vidare i turneringen.

Det var den engelska klubben som på egen hand beslutade att ställa in hemmamatchen mot Rennes på kort varsel, trots att det franska laget rest till England efter att ha försäkrats om att matchen skulle spelas. Det var efter att Tottenham drabbats av flera positiva covid-19-fall bland spelare och ledare som beslutet kom.

Sedan dess har det däremot varit oklart vad som händer med resultatet och sluttabellen av grupp G i Europas näst mest prestigefyllda klubblagsturnering i fotboll.

Uefa har nu fastställt att "Spurs" tilldelas en 0–3-förlust vilket medför att laget slutar på tredje plats i grupp G och är utslaget. Andraplatsen i gruppen tas i stället av nederländska Vitesse som härnäst ställs mot österrikiska Rapid Wien i playoff till åttondelsfinal. Rennes var redan klara gruppsegrare före den avslutande gruppspelsomgången och är sedan tidigare klart för åttondelsfinal.

På söndagen spelade Tottenham 2–2 hemma mot Liverpool i Premier League.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.