A-
A+

Tottenham värvar Kulusevski-konkurrent

Ivan Perisic lämnar Italien och Inter för England och Tottenham. Arkivbild.
Ivan Perisic lämnar Italien och Inter för England och Tottenham. Arkivbild.
FotbollTT-AFP

Engelska Tottenham förstärker laget inför nästa säsong.

Rutinerade kroaten Ivan Perisic, 33, har skrivit på ett tvåårsavtal med Premier League-klubben och kommer gratis från italienska Inter.

Annons

Annons

Silvermedaljören från VM 2018 spelar vanligtvis som yttermittfältare, samma position som svenske stjärnan Dejan Kulusevski, 22, och kan således komma att konkurrera med 22-åringen om speltid nästa säsong.

Perisic ska vara en personlig favorit hos italienske tränaren Antonio Conte där duon vann italienska ligan tillsammans säsongen 2020–21 under Contes styre.

"Vi är glada över att meddela värvningen av Ivan Perisic. Den väldigt erfarne kroatiske landslagsmannen kommer att ansluta till klubben den 1 juli när hans kontrakt med Inter har löpt ut och har kommit överens om ett avtal som gäller till 2024", skriver "Spurs" i ett uttalande.

Ivan Perisic gjorde ett av Kroatiens mål i VM-finalen 2018 mot Frankrike (2–4) och är känd för sin mångsidighet, vilket gör att han kan användas som wingback, yttermittfältare, släpande forward och offensiv mittfältare.

33-åringens ankomst ses som ett tecken på klubbens förtroende för Antonio Conte då Tottenham vanligtvis föredrar att värva yngre spelare, samtidigt som italienaren brukar föredra mer erfarenhet.

Tottenham slutade på en fjärde plats i den nyligen avslutade Premier League-säsongen och kvalificerade sig därmed för spel i Champions League.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.