A-
A+

Tragiska dykolyckan utreds – orsaken oklar

En stor sökinsats med bland annat helikopter drogs igång efter dykolyckan i Gullmarsfjorden. Arkivbild.
En stor sökinsats med bland annat helikopter drogs igång efter dykolyckan i Gullmarsfjorden. Arkivbild.
OlyckaTT

Det finns ännu inga besked om orsaken till den tragiska dykolyckan i Gullmarsfjorden utanför Uddevalla på söndagen. En dansk man i 55-årsåldern omkom och en svensk man i 50-årsåldern saknas fortfarande.

Annons

Annons

Inget aktivt sökande sker under dagen efter den saknade dykaren. Sjöpolisen ska ta beslut om när man ska påbörja dykningar på nytt, säger polisens presstalesperson Anna Göransson till TT.

Det var tre män som dök på nedåt 90 meters djup i Gullmarsfjorden. Något gick fel och en av dykarna kom upp till ytan och slog larm.

Efter en stor sökinsats med bland annat helikopter hittades den danske mannen efter ett par timmar livlös i vattenbrynet, närmare en kilometer från dykplatsen. Han fördes till sjukhus men dödförklarades senare. Sökandet efter den saknade dykaren blev resultatlöst och avbröts på söndagskvällen.

Inledande förhör hölls på platsen med den överlevande dykaren. Det är inte känt vad han kunnat berätta om händelseförloppet.

Det ska hållas nya förhör med mannen under dagen. Vi väntar också på den tekniska undersökningen av utrustningen. Innan dess kan vi inte säga något om olycksorsaken, säger Anna Göransson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.