-
+

"Tränarnas betydelse har ökat under pandemin"

Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjær och Arsenals dito Mikel Arteta har båda varit ifrågasatta under säsongen – men är alltjämt kvar på sina jobb. Arkivbild.
Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjær och Arsenals dito Mikel Arteta har båda varit ifrågasatta under säsongen – men är alltjämt kvar på sina jobb. Arkivbild.
FotbollTT

Bara två tränare har hittills den här säsongen fått lämna sin post i Premier League-fotbollen.

Anledningen? Coronapandemin, menar tränarfacket League Managers Association (LMA).

Annons

Annons

Slaven Bilic i West Bromwich och Frank Lampard i Chelsea. Det är de två tränare som har fått sparken så här långt, 2019–20. Det kan jämföras med sex stycken vid samma tidpunkt förra säsongen.

Under säsongen har exempelvis Ole Gunnar Solskjær (Manchester United) och Mikel Arteta (Arsenal) varit kraftigt ifrågasatta, men fått fortsatt förtroende.

Vi tror att tränarnas betydelse för fotbollsklubbarna har ökat under pandemin. Detta för att de har tagit ett större ansvar när de har ställts inför de förändringar i den dagliga driften av klubbarna, både på och utanför planen, som pandemin har orsakat, säger tränarfackets vd Richard Bevan enlig BBC.

Tre av de fyra senaste säsongerna har sju tränare fått lämna, och så sent som 2017–18 slogs ett rekord med totalt 15 tränarförändringar.

Frågan är om den positiva utvecklingen har att göra med frånvaron av publik på grund av coronapandemin. Missnöjda supportrar kan ju trots allt sätta än mer press på en ifrågasatt tränare.

Pressen att leverera resultat finns alltid med eller utan fans, och ägarna borde inte ta beslut som baseras enbart på grund av vad den högljudda minoriteten uttrycker, säger Richard Bevan.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss