A-
A+

Tre coronatest för publiken på ligacupfinalen

Det var tomt på Wembleys läktare när England mötte Polen för två veckor sedan. På ligacupfinalen släpps 8 000 personer in.
Det var tomt på Wembleys läktare när England mötte Polen för två veckor sedan. På ligacupfinalen släpps 8 000 personer in.
FotbollTT-AFP

Vad gör man inte när saknaden efter att gå på fotboll blivit för stor.

För de uppemot 8 000 personerna som släpps in på den engelska ligacupfinalen är nog tre coronatest inför och efter matchen ett kärt besvär.

Annons

Annons

Annons

Annons

8 000 personer kommer att släppas in på Wembley, som har en publikkapacitet på 90 000, på finalen mellan Manchester City och Tottenham den 25 april. Finallagen får vardera 2 000 biljetter till sina supportrar, resten går till boende i området samt sjukvårdspersonal.

Alla biljettinnehavare ska låta coronatesta sig innan de åker till London. De ska också testa sig 24 timmar före matchen, och kunna visa upp negativa provsvar från bägge testtillfällena. Dessutom ska de testas fem dagar efter matchen.

Även söndagens FA-cupsemifinal mellan Leicester och Southampton välkomnar 4 000 åskådare.

Det är första steget. Om regeringen säger att vi kan göra det så är det goda nyheter. Förhoppningsvis kan vi återgå till det normala i framtiden, men just nu måste vi följa instruktionerna från regeringen och vetenskapen, säger Citys tränare Pep Guardiola.

På FA-cupfinalen den 15 maj ska det släppas in 15 000 åskådare på Wembley.

Den brittiska regeringen har lovat att Wembley ska kunna ta in 25 procents publikkapacitet, 22 500, under EM-matcherna i sommar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?