A-
A+

Tre döda i tågolycka – mordutredning inledd

En vuxen och två barn har avlidit sedan de blivit påkörda av ett tåg i Tormestorp söder om Hässleholm.
En vuxen och två barn har avlidit sedan de blivit påkörda av ett tåg i Tormestorp söder om Hässleholm.
OlyckorTT

En vuxen och två barn har avlidit i en tågolycka söder om Hässleholm. Polisen utreder mord, men söker ingen utomstående gärningsperson.

Annons

Annons

En förundersökning om mord i två fall har inletts. Målsägandena är barnen. Anhöriga är underrättade, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Enligt polisen finns det en relation mellan barnen och den vuxna personen.

Vi söker ingen utomstående gärningsperson. Det är omständigheterna på platsen som har gjort att vi har inlett förundersökningen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Befann sig på spåret

Det var vid 10.50 på onsdagen som lokföraren på ett av SJ:s snabbtåg X-2000 larmade om att det hade skett en olycka vid Tormestorp, söder om Hässleholm. Enligt polisen har personerna befunnit sig på spåret.

Det var ingen övergång där bilar kör. Det här skedde på en upphöjd viadukt.

Polisen har hållit vittnesförhör med personer på tåget och flugit med drönare för att dokumentera platsen. Tåget, som stannade omkring en kilometer från olycksplatsen, har evakuerats.

Det finns inga utomstående vittnen vad jag känner till. Våra tekniker och räddningstjänsten jobbar fortfarande på platsen, säger Robert Loeffel.

Annons

Annons

Tågstoppet hävt

Tåget färdades i 180 kilometer i timmen, enligt SJ.

Lokföraren har tagits ur tjänst. Vi erbjuder samtalsstöd i samband med olyckan och efteråt. Det är en standardrutin i den här typen av olyckor, säger Lina Edström, presskommunikatör på SJ.

Området runt olycksplatsen spärrades av och tågtrafiken på sträckan stoppades, vilket bland annat påverkat tågtrafiken mellan Malmö och Stockholm.

Vid 19.30 uppger polisen på sin hemsida att att tågstoppet är hävt och att polisen är klar på platsen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!